-
Odnośnie wapnia dla Achatina achatina!!
Czy zamiast zmielonych skorupek z jajek i kostek wapiennych dla papug mogę podawać skruszoną kredę szkolną. Wygląda, pachnie i smakuje tak samo... Jak mam podawać te kostki wapienne? Wystarczy położyć w słoiku czy terra tą kostkę czy lepiej rozkruszyć czy zeskrobać (a robi sie to dużo łatwiej niż w przypadku skorupek) i posypać na ich pokarm?
Z góry dzięki za jakiekolwiek informacje!!!
-
Re: Odnośnie wapnia dla Achatina achatina!!
Morze być to, jak i również sepia, kamień z czajnika, i skorupki z jajka. Na tym forum jest to napisane co 6-8 post więc poszukaj wcześniej, ale chyba większej ilości źródła wapnia nie znajdziesz.
-
-
To dobrze... dzięki... kredę będę miał za darmo ze szkoły... a te skorupy też im jakoś rozkruszyć?
-
-
Nowe pytanie... wymiaar terra!!!
W opisie Achatina achatina jest napisane że w dużym terra można trzymać dużą liczbę osobników!!! Moje pytanie: jak duże musi być to terra????????????
-
-
Re: Nowe pytanie... wymiaar terra!!!
Mam ich 11 ale są malutkie średnica muszli to 1-2 zależy od osobnika.... dlatego narazie siedzą sobie w niedużym słoiku... ale sobie coś zbuduję większego...
a tak nie na temat... można im podawać surowe ziemniaki??
-
Re: Nowe pytanie... wymiaar terra!!!
nie surowych nie dawaj ja bym nie dawal!! to dla czlowieka nie zdrowe, zwierzeta tez raczej scinaja ugotowane ziemniki
-
Ja bym kredy szkolnej jednak nie polecała. Nie wiadomo jakie mają domieszki. Kostki wapienne dla papug nie są drogie (ostatnio kupiłam 4 za 2 zł) a jeśli masz małe ślimaczki to na pewno na długo Ci starczą
Uprawnienia umieszczania postów