Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Jak hodować słodkowodne krewetki??

wrbirds
    Guest

Re: Jak hodować słodkowodne krewetki??

Podaj tez pyl czyli np pantofelki, eugleny wrotki, wlewajac hodowle np. pipeta do akwarium z mlodymi krewetkami. Podaj tez tzw. Zielona wode, czyli zawiesine glonow unoszacych sie w toni wodnej (bardzo drobne).
    Powodzenia

coulidge
    Guest

Około dwóch tygodni temu nastąpił wylęg młodych. Podałem im artemię, z tym że dopiero po około trzech dniach od wylęgu. Niestety i tym razem nie przeżyły mimo iż wcześniej dostawały Protogen. Następny raz będę karmił wg Twoich wskazówek, za które jestem Ci wdzięczny.

Jednak coraz częściej zastanawiam się czy aby nie jest to wina słabego materiału genetycznego samca. Samiec jest podejrzanie mały w stosunku do samic, a niektóre źródła podają iż samiec powinien być większy, ma większe szczypce itp..
    Aktualnie jestem na etapie doboru dodatkowej obsady z różnych źródeł, i to zarówno samców jak i samic.

coulidge
    Guest

Półtorej tygodnia temu nastąpił kolejny wylęg młodych. Młode były w akwarium z lekko zasoloną wodą. Jako pokarm otrzymywały dziennie 1-2 dawek pobranych pipetą z hodowli pantofelka, artemii oraz wyhodowaną kulturą różnej wielkości pierwotniaków (protogen).

Jednak nawet przy tak urozmaiconym pokarmie jak dotąd przeżyła tylko jedna krewtka.

Uprawnienia umieszczania postów