-
pytania do znawcow:)o kraba
witam wszystkich
mam pytania odnosnie hodowli kraba teczowego
1) czy trzeba go ogrzewac lampka grzewcza(roznie pisza ) )aha no i czy koniecznie musi miec czesc ladowa ze zwiru do zakopywania sie
czy tez zwykly duzy kamien wystarczy a moze to jest indywidualny wybor krabika
jesli sa jeszcze jakies szczegolne uwagi na jego temat prosze piszcie
PROSZE zrobcie to dla niego bo juz taki piekny biedaczek jest u mnie w domu
mlodszy brat przyniosl nie swiadom obowiazku!!no ale to juz inna kwestia,ja musze teraz zrobic wszystko
zeby mu bylo jak najlepiej
czekam z niecierpliwoscia na wasze posty bo w ksiegarniach bieda!!
z gory dziekuje i pozdrawiam k
-
Re: pytania do znawcow:)o kraba
Witam
No wiec krab musi miec czesc ladowa z piasku czy z kamyczkow aby mogl kopac dziurki ( moj ma kokos a i tak kopie). chociaz czesto spotykamy sie w sklepach zoologicznych tylko z kamyczkiem lub nawet z filtrem bardzo zle warunki
P.S Ktos moze sie z ta wysepka nie zgadzac ale wkoncu mamy naszym pupilom odwzorowywac naturalne srodowisko ktore napewno nie skalda sie z jednego kamyczka posrodku morza.
Tak poinien miec lampke a najlepiej taka ktora wydziela promienie (wiecej przeczytasz na ten temat w innych potach).powinien ja miec poniewaz krab bardzo lubi sie wygrzewac.
zreszta o tym wszystkim mozesz poczytac na http://terrarium.com.pl/krabteczowy.php
pozdrawiam i powodzenia w hodowli.
-
dziekujemy ci bardzo!
czyli zadnych filtrow?? aha!
piasek do zakopywania ma juz ale jeszcze ani razu sie nie zakopal caly czas w wodzie siedzi!!!moze sie kota boi(bo ten moj maly idiota asystuje przy tym akarium jakby nie wiadomo co to tam bylo!!o to super zabieram sie zatem do przebudowy
milego dnia zycze wszystkim krabom, kotom i ich wlascicielom)))
-
Troszke zle mnie zrozumialas chodzilo mi o to ze w sklepach zoologicznych maja tylko filtry i uwazaja ze moze sluzyc jako filtr i wysepka (nie maja nic oprocz tego filtra i wody)
A swoja drogo polecam filtr jest bardzo dobry.
-
Uprawnienia umieszczania postów