Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: SKANDAL!!!

Re: SKANDAL!!!

Pictus, zgadzam się z Tobą. Właściciele są czasami niepoważni...

Pozdrawiam

:: batmex ::
    Guest

heh.. ja widzialem
    doroslego pandinus imperator
    w szklanej kuli o przekatnej jakies 30 cm
    do tego mocna zarowka , zero kryjowek ,
    zero wody , i za podloze piasek

take profesjonalne terra mozna znalezc
    w Warszawie w sadyba - bestmall
    w sklepie pyszczak zaraz przy schodach do kina

polecam tam nie bywac

To co napisala Awikularia to prawda. Tzn nie znam tego sklepu ale mam podobny problejm jak opisala. Jestem jeden w sklepie co zajmuje sie wiekszoscia zeczy i nie jestem wstanie zarobic, pilnowac i stac nad zwierzakami. Niestety placa mi od sprzedarzy (%) a to czy zwierzaki maja lepiej czy gorzej to juz nikt nie docenia z szefostwa wiec ludziska sie opiepszaja
    Mam nadzieje ze po przeczytamiu tego postu nie strace jutro roboty

Witam !!!!!!!!

Popieram Pictusa, ale chcialem zwrocic na jedno uwage. Otoz zwierzeta nie moga miec warunkow nie do zniesienia, czly takich jakie opisujecie, ale rownierz w sklepie chybanie beda miec warunkow super Hi-Fi (np. na jednego 30cm lega terrarium o wymiarach 1000X1000X1000 z rzeczka plynaca po srodku i malym reaktorem termojadrowym sluzacym za slonce <troche przesadzam >). Chodzi mi o to ze gdyby mialy super warunki to by sie ich nie oplacalo sprzedawac. Ja w Opolu widzialem w paru sklepach legwany kture mialy switluwke i jakies zrodlo ciepla (no i oczywiscie wode w durzej miseczce) dobra w miare temperature. I tak se czekaly. Jeszcze nie odwiedzalem sklepow zoo w hipermarketach a wiec o nich sie nie wypowiadam!

Pozdrawia LegwanOPOLE.
    ----------------------------------------------------------------------
    Posiada:
    Legwan zielony (Iguana iguana)
    Pies wielorasowy (Kundlus Pospolitus ) (X2)
    gg : 2990299
    ----------------------------------------------------------------------

jak widac mandaty od oragnizacji nie wiele daja wiec proponuje tak czy inaczej umiescic na forum "liste dobrych sklepow" oraz liste "sklepow/rzezni do omijania" (jako tematy) J
    Jasne ze nie kazdy wchodzi na to forum ale osoby po przeczytaniu napewno rozpowiedza znajomym terrarystom!! bo ja sam tak robie! i wierze ze to zadziala (nawet jedno stworzenie jest tego warte!! prawda.......)
    co do problemu winy pracownik/pracodawca to nie ma usprawiedliwienia ze nie ma ludzi z wiedza! zeby utzrymac przy zyciu kilka gatunkow w godnych warunkach mozna sie nauczyc w pare dni (nie chodzi przeciez o hodowle) od przyjecia do pracy!!

Och aż się niedobrze robi jak czytam te wszystkie komentarze. Zacznijmy od tego, że każdy kto trzyma w domu węża, jaszczurkę, czy też inne egzotyczne zwierze robi to tylko dla własnej przyjemności posiadania czegoś takiego. ja osobiści mam 5 węży i przyznaje się, że mam je bo lubie z nimi przebywać i nie myślę wtedy o ich naturalnych warunkach. Oczywiście mają duże teraria ogrzewane, z roślinami, kryjówkami, dużym pojemnikiem z wodą, konarami i innymi bajerami. Ale nie są na wolności.
    A wracając do tematu, to masz rację. Ludzie pracujący w zoologicznych( a szczególnie w Hipermarketach ) są traktowani zazwyczaj jeszcze gorzej niż te zwierzęta.
    Który z was miłośników będzie zajmował się takimi zwierzakami za prawie darmo 24 h na dobe, kiedy sam prawie nie ma co do garnka włożyć. A opłaty? Przestańcie lamentować i po najmniejszej linii oporu zrzucać winę na pracownika, który właśnie się nawinął. Wina leży przede wszystkim po stronie właścicieli.
    Np. w Warszawskim Carrefourze właścicielami zoologicznego jest dwóch braci krawców. No i oczywiście tyle się znają na zwierzakach co ryba na kopaniu rowów. Pracownik jak chce z własnej inicjatywy coś polepszyć dla zwierząt zostaje szybko wyrzucony. I co taki biedny pracownik może??
    Dlatego zgadzam się z tobą. Pozdrawiam, i życzę miłej pracy.

Lord_Leoric
    Guest

Popieram Pictusa!!!
    Wedlug mnie, to nie powinny byc mandaty, lecz kary pozbawienia wolnosci takich wlascicieli!!!

Pozdrawiam
    Lord_Leoric

pylius
    Guest

ja jestem za odstrzałem taki ***** co tak traktuja zwierzaki , niech sami zdychają , nie tylko chodzi mi o sklepy ale i ogolnie o ludzi mordujących i mieczocych zwierzaki , sam chetnie bym popatrzal jak zdychają .

lipton
    Guest

Re: SKANDAL!!!przestańcie

tylko jeden z was widziałten sklep i taka panika znam tego goscia co ma ten sklep i jest to mój przyjaciel wogule ryby niemósza miec filtrowania jak maja rosliny sam trzymam od 15 lat ryby bez filtra i rozmnarzam zadkie gatunki a wogóle gady nie mósza mieć cały dzień picia i z pewnościa nie jeden z was trzymał zwierzęta w gorszych warunkach. kazdy sklep w róznych teskach ma róznych wlascicieli więc ich nie identyfikujcie ze soba. MYŚLE ŻE WIEM COŚ NA TEN TEMAM BO MAM PEWNE DOSWIADCZENIE I WYKSZTAŁCENIE.A TY CHŁOP[TASIU NIE PANIKÓJ ZE RYBKI NIE MNIAŁY PRZEZ GODZINE POWIETRZA BO ZADYRZO POWIETRZA TER SZKODZI .ZGADZAM SIE Z WAMI ŻE WARONKI SĄ W SKLEPACH NAPRAWDE ZŁE ALE NIE MÓWCIE O TYM SKLEPIE BO WŁASCICIEL TEGO SKLEPU JEST CZŁOWIEKIEM KTÓRY KOCHA SWOJE ZWIERZETA I DAJE IM WIĘKSZ MIŁOŚĆ NIŻ NIE JEDEN Z WAS . BEZ URAZY DLA WSZYSKICH. SORY ZA BŁĘDY PISAŁEM W POŚPIECHU

dr Robert
    Guest

Re: SKANDAL!!!przestańcie

Znam ten sklep dlatego, że doszły do mnie sygnały (kilka miesięcy temu) o bardzo złych warunkach przetrzymywania ryb. Wybrałem się i znalazłem wiosłonosy z bardzo uszkodzonymi pyskami. Jeden pływał martwy, nikt go nie usuwał. Wiem, że sprzedawano tam żaby zielone do sadzawek, ale jak tam byłem, żab nie było. Ale jak będą się tam pojawiać to zjawię się tam z prokuratorem (wszystkie płazy i gady w Polsce są pod całoroczną ochroną).

Uprawnienia umieszczania postów