-
SKANDAL!!!
w sobote wybralam sie na Bielany Wr.i przy okazji wstapilam do sklepu zoo w Tesco.O malo mnie szlag nie trafil.Zaden pracownik nie zwrocil uwagi,ze w jednym akwarium wysiadl napowietrzacz i ryby zaczynaja sie dusic (czyli trwal ten stan chyba ponad godzine,bo do dwoch godzin wytrzymuja),ale jest cos gorszego.A mianowicie w zadnym z terra gadzinki nie mialy ani kropli wody!!! Oczywiscie zwrocilam na to uwage jednego z pracownikow,ktory mial taka mine,jakbym cos mu zrobila.Dlaczego w takich sklepach pracuja osoby.ktore maja w nosie co dzieje sie ze zwierzetami? czy tylko dla pieniedzy? czy nie powinny zajac sie takimi sklepami jakies organizacje ochrony zwierzat?
Szukamy afer na wieksza skale,a przeciez te maluchy tez cierpia,a ja wraz z nimi,bo serce mi sie kraje jak na to patrze.Nie zostawie tego tak sobie i zwracam sie o pomoc w tej kwestii
Pozdrawiam milosnikow z SERCEM.pa
-
Re: SKANDAL!!!
Dokładnie się z Tobą zgadzam. Ja byłam ostatnio w zoologicznym w Tesco w Krakowie i tam też gadzinki były trzymane w kiepskich warunkach - malutkie terrarium, zero dostosowania do potrzeb stworzonka, tylko jakaś żarówka i tyle. Ktoś rzezcywiście powinien się zająć kontrolą sklepów zoologicznych i ie tylko upominać, ale wlepiać wysokie kary.
Pozdrawiam
-
Witam
Przyłączam się do Waszego apelu. Tego nie można pozostawiać bezkarnie. Jak wchodzę do sklepu i widzę ludzi, którzy nawet nie mają pojęcia o prowadzeniu sklepu zoologicznego to krew mnie zalewa. Będąc ostatnio w jednym ze sklepów na opolszczyźnie ręce mi opadły i nogi się pode mną ugięły. Dwa ptaki w klatkach padnięte, a na nich siedzące muchy, rybki w bardzo kiepskim stanie, a o gadach nie wspomnę. Światło docierało do nich jedynie przez okno, żadnej żarówki ani kabla grzewczego. Wąż uwalony we własnych odchodach, a o wodzie można zapomnieć. Nawet nie było choćby suchej miseczki. Ale za to przy kasie siedziała rozkoszna pani, która plotkowała ze swoją koleżanką i rozwiązywały krzyżówkę. Kiedy ją za przeproszeniem opierniczyłem to powiedziała, że ona nie jest od sprzątania. Mieli tam pięknego kameleona, ale berdzo drogiego. Jak byłem kilka dni później już go nie było. Może ktoś jednak go kupił, albo stało się najgorsze.
-
heh jak ja bylem w tym sklepie w Tesco to aksolotle doslownie lataly w akwa w gore i w dol takie mialy filtorwanie, podczas gdy aksole pochodza z jeziora a nie z rzeki i pewnie w ogole nie wiedzialy co sie z nimi dzieje.
-
przyłączam sie do was !!!!!!!!!! macie racje w sklepach zoologicznych nie dbają o zwierzęta czy ktos widział kiedys że mozna trzymac w jedny terraium anolisy zielone i warana stepowego [młodego] ?! ja widzialem w jednym ze sklepów !!!!!!
-
Ja tez jestem z wami. Widzialem w zooologicznym pytora ktolewskiego ktory nie mial nawet wody, ani kropli. Do tego kratke wentylacyjną ledwo co dostrzeglem. Zoologiczne dzialaja mi na nerwy. Zwierzeta sa przeznaczone na zysk. nikt nie mysli jak one tam siwe czują.
Mam pomysl, moze tak wlascicieli takich sklepow zoologiczny wsadzimy w taki "pojemnicze" co wy na to??
Pozdrawiam
gg 3467407
-
Cześć ja też moge się przyłączyć bo też widziałem zwierzęta w zologicznym w bardzo złym stanie lub które nieżyły kiedy niepujde do zologicznego to w każdym akwarium z rybkami jest zawsze minimum jedna zdechła rybka żułwi czerwonolicych w jednym akwa jest chyba ze 10 może więcej ,ostatnio był gekon który miał tak jakby rozszarpanego palca.
-
Adrian Furman -AdN-
Guest
POPIERAM~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STRAJK GŁODOWY!!!!!!!!!!
-
Padło pare nazw sklepów... Można by poświęcić jedno forum na nazwy i adresy sklepów które należy omijać... Przecież zwierząt w tych sklepach nie da się już uratować, trzebaby je wszystkie wykupić. Lepiej jest przestać odwiedzac takie sklepy. Licząc na to iż grono terrarystów trzeźwo myślacych jest spore-jeżeli nie będą oni się zaopatrywali w sklepach tego typu sprzedaż zwierząt terraryjnych może spaść czyli zapotrzebowanie na nie zmaleje co w przyszłości spowoduje ich brak w sklepach.
Wszystko zależy od nas-promować sklepy profesjonalne, z prawidłowym wyposażeniem i opieką a ignorować i ostrzegać innych przed sklepami mało wartymi od początku zdanymi na niepowodzenie (prawda jest taka: jeżeli ktoś nie potrafi się ze zwierzętami obchodzić one albo uciekną albo umrą).
Wiemy już np. że sklepy w Tesco w Krakowie są warte jedynie napomknięcia w takiej atmosferze na forum.
Pozdrawiam Maikardaaion
-
Uprawnienia umieszczania postów