-
aukcja - prosze nie kasowac przez kilka dni
Prosilabym uzytkownikow, ktorzy robia zakupy poprzez alegro, aby uwazali na te aukcje:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60411936
Moze oczerniam czlowieka, ale jezeli ktos wystawia aukcje, ktora jest moja aukcja, to chyba cos nie tak. Nie mowiac o tym, ze nie odpowiada na moje meile. Allegro rowniez nie reaguje, co przykro mi stwierdzic. Tak wiec prosze uwazac, moze sie okazac, ze to kolejny naciagacz.
-
Re: aukcja - prosze nie kasowac przez kilka dni
Oki serdeczne dzieki na pewno bede uwarzal na to i przekaze innym dzieki Awi.
garo
-
Moze ja napisze do niego maila jako ze jestem zainteresowany i wtedy poda swoje gg lub telefon?
-
-
Cyklosternum Fasciatum L7 ;]
kolo podał swoje gg
-
Prosze zwrocic uwage na temat:
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=8688&t=8688
Tam napisalam wiele o aukcjach tego uzytkownika.
Coz, profesyonalisto, mnie g**** obchodzi, co mu sie chcialo, a czego mu sie nie chcialo, grunt, ze nie zapytal mnie ani o tresc, ani o zdjecie. A nie wierze, ze jest biednym niewiniatkiem, ktoremu ktos podeslal moja aukcje i on ja wykorzystal w dobrej wierze. Po prostu doprowadzaja mnie do szalu tacy ludzie. A jak ktos ma meila ....1990, to raczej tutaj wpisuje swoj wiek. Wiec jest to bezczelny smarkacz, ktory ani nie raczy odpisac na meile - uprzejme, bo nie jestem chamska, ani na wiadomosci na gg (nie obrazajac maloletnich uzytkownikow tego forum).
-
Awi - to nie wiem czy jak przeglądałaś tą aukcję to już to było czy nie ale skoro Ty mówisz ze to jest Twoj tekst i zdjęcia (a osobiście szczerze wierzę w To co napisałaś) to to zdanie to już jest szczytem wszystkiego:
"Opis aukcji i zdjęcia w niej są moją własnością i podlegają prawom autorskim – jeżeli chcesz je wykorzystać, to do mnie napisz"
-
Awi - Allegro zadziała, ale z dużym opóźnieniem. Sam co jakiś czas przeglądam aukcje i "wywalam/poprawiam" aukcje tym, którzy bezprawnie wykorzystują moje zdjęcia lub teksty. Kiedy uprzejmie prosiłem o uiszczanie opłaty za prawa autorskie, przeważnie zdjęcia szybko znikały. W kilku przypadkach serwis wyrzucił aukcje za brak odpowiedzi autora.
Niestety, ale pojęcie "Praw autorskich" na allegro nie istnieje. 80% zdjęć z aukcji to kradzieże z tarantulas.ru i kilku innych serwisów ptasznikarskich.
-
a odnośnie praw autorskich itp to jak się zamieści adnotację z wyraźnym podkreśleniem ze nie są to moje zdjęcia i ze pochodzą ze strony (i w tym momencie podaję adres strony) to jak się wtedy ma ta sprawa? czy jest takie coś dopuszczalne czy nie bardzo?
-