-
Wylinkau Prahybenki!
Jest maly problem skura która wylinala wisi jej na odwloku! Tak jakby ona nia za sobą ciognela! Co zrobic??
-
Re: Wylinkau Prahybenki!
Prahybenka ciognie skure?
Naucz sie ortografii i nazw ptasznikow, bo potem rodza sie veganse, vaganasy i prehybanki
PARAHYBANA!!!
Poza tym uzywaj 'szukaj', temat wielokrotnie wałkowany - przytrzymaj jej skore penseta, to sciagnie sie, gdy ptasznik bedzie uciekac. Nie zaszkodzi wczesniej pokropic woda w miejscu, gdzie skora wisi na odwloku.
-
Albo podnieś wilgotność i poczekaj... może sama sobie poradzi
-
PODNIES WILGOTNOSC POPROSTU. POWINNO POMOC.
-
sama sobie poradzi! zostaw ja tak
-
Poradzi sobie i tak to zejdzie, nawet z następną wylinką. Jak chcesz się pozbyć to pomuż mu.
-
ja tez mnialem cos takiego z moja parahybana i zrobilem tak delikatnie pensetka oderwalem ta wylinke ale najpierw zmoczylme pudelko w ktorym ja trzymalem zeby podniesc wilgotnosc i zeby nic jej sie nie stalo jak to robilem ty mozesz zrobic cos w tym stylu
-
Nie radzilabym odrywac oskorka od razu po linieniu, poczekalabym okolo 5-7 dni, az pajak stwardnieje na tyle, ze zabieg nie bedzie dla niego grozny. Pamietaj, ze jezeli oderwiesz oskorek na sile, moze powstac rana, w wyniku pajak padnie. Lepiej poczekac i obserwowac. Czasami, kiedy mam taki problem z jakims maluchem, odcinam malutkimi nozyczkami ciagnaca sie skorke, a reszte zostawiam przyklejona do pajaka.
-
Ale świezo po wylince ten kawałek skórki jest dobrze nawilżony i schodzi raz dwa.
Przynajmniej ja tak czesto robie i jeszcze nie mialem klopotow.
-
Oskurek naszczescie sam po 2 godzinach odpadł!
Uprawnienia umieszczania postów