-
Do tych co hodują/hodowali Theraphosa blondi
Siema!
Planuje sobie kupic Theraphosa blondi i chciałem sie zapytać jak ogrzewać terrarium?? - może byc kabel grzewczy??
terrarium mam 60/30/30 z oświetleniem(halogen(żarówka)-czy jakos tak)--mam nadzieje że takie starczy-jeśli nie to pisac
za odpowiedzi zgóry dzękuje
-
Re: Do tych co chodują/chodowali Theraphosa blondi
no nie wiem czy odpowiedz na to pytanie znaja TYLKO Hodowcy ktorzy Hoduja lub Hodowali T. blondi.
wielkosc terrarium zalezy od wielkosci pajaka, napisz jaki jest duzy.
zarowka jak najbardziej starczy, u pajakow naziemnych i podziemnych kabel grzewczy jest nie polecany.
-
Re: Do tych co hodują/hodowali Theraphosa blondi
40W czerwona zarowka z odblysnikiem firmy Osram bedzie idealna :]
-
U mnie w pokoju temp. nigdy nie spada poniżej 20 stopni i niczym nie dogrzewam. Blondyna żyje sobie u mnie już przeszło pół roku i nie narzeka
-
dokładnie to samo co Kordian, nie dogrzewam ptaszników nawet taki p.murinus żyje sobie w zimie w temp ok 21-22 stopnie.........., blondi tym bardziej :]
-
Jeżeli temperatura w zime w pokoju nei spada ponizej 20 *C to spokojnie wystarczy 25W.
-
ptasznika planuje dopiero kupić-i chce wiedzieć czy jak dorosnie to takie terrarium starczy(60/30/30cm)-a gdzie można te czerwone żarówki nabyć-bo u nas w zoologicznym niema i ile kosztuje 40W
-
I jeszcze jedno- co do żarówki czerwonej z odbłyśnikiem z firmy osram -można to nabyć w castoramie:>
-
Chodzi mi oto czy ta żarówka jest jakaś specjalna do zwirzaków czy nie
-
Ja mam zwykla kulke, ale fajne sa lustrzanki Philipsa, nie musi byc czerwona.
Pajak to nie jaszczurka i nie musi miec UV.
Uprawnienia umieszczania postów