Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Naturalne hybrydy?

Koc
    Guest

Naturalne hybrydy?

Coraz częściej ludzie wspominaj o tak zwanych naturalnych hybrydach. A czy ktoś dysponuje jakimiś artykułami na ten temat czy też (innymi źródłami danych)? Jeżeli tak jestem ciekaw i chętnie się zapoznam.

michaśśś
    Guest

Re: Naturalne hybrydy?

no sa naturalnie hybrydy w przyrodzie ale to co innego , takie hybrydy które stwazaj aludzie przyroda nie toleruje i od razu usuwa

pozdrawiam

garo
    Guest

W google znajdziesz full informacji na ten temat kiedys sie przypadkowo natknolem na stronke taka wlasnie w jezyku angielskim.

pozdro garo

dario_terrarysta
    Guest

naturalną hybrydą jest np : Brachypelma Epicureanum .

Awikularia
    Guest

Dario, udowodniles to? Zapodaj linka do swoich badan, chetnie poczytam.

dario_terrarysta
    Guest

nie udowodniłem , ale słyszałem od doświadczonego hodowcy , że Brachypelma Epicureanum , to naturalna hybryda , która powstała ze skrzyzowania dwóch gatunków w swoim naturalnym srodowisku .

Awikularia
    Guest

A co to za doswiadczony terrarysta? Chcialabym poczytac jego wyniki badan...

Na takiej podstawie mozna przyjac, ze wszystkie Brachypelmy i inne rodzaje ptasznikow to naturalne hybrydy (bo z czegos musialy powstac te wszystkie kolorki) i ten doswiadczony nie odkryl Ameryki. Ale dopoki nie zostanie to udowodnione i dopoki B. epicureanum nie zniknie z wykazu ptasznikow, jest to uznawane za odrebny gatunek. Poza tym ja tez sie moge nazwac doswiadczonym terrarysta, ale nie osmiele sie mowic pewnym glosem, ze B. angustum to naturalna hybryda. Rownie dobrze moglabym twierdzic, ze pingwiny lataja.

Awikularia
    Guest

A wlasnie. A ten doswiadczony nie powiedzial, z czego jest ta B. epicureanum? Z jakich gatunkow? I skad to wie?

ZioMaleK
    Guest

daro ciebie poprostu bog opiscil i tyle a co ty masz jakis dowud albo ten hodowca daj go i niech pogada i przedstawi chodz 1 dowud ale nie ze sa podobne tylko w budowie lacza 2 gatunki come on

newneo
    Guest

Dajcie chłopakowi spokuj... Gdzies przeczytał albo usłyszał o tej "hybrydzie" i tyle, nie ma co skakać sobie do gardeł. Po świecie krąży wiele mitów.

Pozdrawiam, Arek

Uprawnienia umieszczania postów