Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: nie rozumiem tego

michaśśś
    Guest

nie rozumiem tego

po co krzyżować pająki i twożyć tzw hybrydy ? nie lubie osobiscie takich krzyżówek , jak tak dalej pójdzie to nie bedziemy mieli za jakis czas normalnych gatunków tylko jakieskrzyzówki . może jeszcze ktoś jest przeciwny ????

MaCbo
    Guest

Re: nie rozumiem tego

Ja też nie lubie hybryd, ale jak ktoś chce to niech sobie krzyżuje. Oby tylko nie sprzedawał tego jako konkretny gatunek tylko jako hybryde. Wtedy wszystko w porzadku.

Mysza1983
    Guest

po co... przeważnie z chęci zysku
    bo po co szukać samca smitki skoro mam samca albopilosum, a może wyjdzie z tego coś ładnego (wszystkie kundle są brzydkie) pozatym dalsza hybrydyzacja spowoduje zanieczyszaczanie "czystych" bo w koncu jeden koleś stwierdzi ze skoro ojcem jest albopilosmitka a matką smitka to to bedzie sprzedawać jako smitka bo mu lepiej pójdzie, a następny bedzie już nieświadomy tego że zanieczyszcza gat. dając swojego samca niedokońcasmitki

a więc módlmy sie do boga o śmierć hybryd, bo niedługo bedzie syf nieziemski

voltman123
    Guest

No ja terz nie lubie! Ale na to niemozemy nic poradzic! Jezeli jestescie temu rzeciwni to poprostu nie kupujcie ich i nierozmnazajcie! vagansów z kędziorkami ITP.

voltman123
    Guest

jezeli niebedzie popytu na hybrydy to ludzie tego niebeda robic!
    A trzeba dodac ze w naturze na wolnosci terz rzja hybrydy!
    Dzieki tym miesznka powstaja nowe gatunki!

ZioMaleK
    Guest

przylaczam sie do opini tych co sie nie zgadzja z tym to jest glupota jest tyle wspanialych ptasznikow a ogladanie jak sie rozmnazaja dorastaja itp jest lux a hybrydy hmmm zadko kiedy dozywaja do ostatniej wylinki jesli sie uda to i tak ie nie rozmnaza a hybrydy nie wypra gatunkow bo nie moga sie rozmnazac a wiec jeszcze nie jest tak zle

Mysza1983
    Guest

natura to natura, nie porównuj tego z terrariami

co do rozmnażania sie hybryd smitovagansy i inne chujstwa bedą sie normalnie rozmnażać

Koc
    Guest

Ja też tego nie rozumiem.

popekjr
    Guest

ja nie popieram takiego krzyzowania, natomiast rozumiem je w zupelnosci.
    podobnie jest z wezami, krzyzuje sie rozne odmiany barwne, aby powstawaly inne pieknie ubarwione osobniki. i z takim samym zamiarem krzyzuje sie pajaki.
    jesli sie nie podoba, to nie kupujesz.
    zupelnie niepotzrebny jest ten post, bylo juz takich kilka-kilkanascie
    pozdrawiam

Tula
    Guest

ja zaczynam hodowac ale jak jak na muj lep zadaje sobie jedno pytanie "PO CO"
    poco kombinowac skoro sami duzo nie wiemy o pajakach a jeszcze ci wyjdzie jakis hybrydyt co ci moze krzywde zrobic nie wiem ja sie za to nie biore jest tyle pieknych ptaszników jak np .B.Smithi(mój ulubiony)i wielle wielle innych to poco nam nowe
    jeszcze pewnie 1/10z calosci nie macie a juz kobinujecie

Uprawnienia umieszczania postów