Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: co to za pająk??

bodzio19
    Guest

co to za pająk??

siedziałem 6 tygodni i w naszej wiacie- imprezowni czały czas w sieci siedział ten pajączek. Zabrałem go ze sobą bo dość duży jest jak na polskie warunki. wie ktoś może co to jest?? mogę nakarmic nim mojego ptasznika??

bodzio19
    Guest

Re: co to za pająk??

siedziałem 6 tygodni na mazurach :P

michaśśś
    Guest

wiem tylko ze takich duzo jest na łąkach , bo nie raz widziałem takiego ale pozatym to nie wiem za duzo o nim , no jeszcze fajne pajęczyny robia

ZioMaleK
    Guest

nie wiem co to za gatunek ale na te 2 pytanie ci odpowiem pajak to dapieznik nie znaczy ze moze stac sie ofjara jesli ten pajaczek wstrzyknie jad twojemu mozesz ogladac jego polowanie ostatni raz w zyciu zalezy jakiego masz ptasznika jesli duzego to ten co znalazles nie przebije sie przez karapaks twojego przynajmniej nie powinien

grzybuuu
    Guest

Mój kuzyn stracił ptasznika, kiedy jego matka dała mu zwykłego pająka na pożywienie.

Koc
    Guest

To jakiś pająk z Araneidae ale tylko tyle potrafię powiedzieć.

Atrax
    Guest

Najbardziej pod te zdjecia pasuje mi Araneus marmoreus.

por. ->

michaśśś
    Guest

atrax masz racje chyba

garo
    Guest

To jest wlasnie ten pajak araneus armoreus!!!

Jest to dosc zadki pajak w polsce moim zdaniem poniewasz widzialem go moze gora ze 2-3 razy w swoim zyciu.
    Jest bardzo fajny i smieczny poniewasz z daleka wyglada jak strasznie napity kleszcz

pozdro garo

Awikularia
    Guest

Taki piekny pajak.... Po co dawac go ptasznikowi? Malo to innego zarcia po łace lata? Wstyd, ze milosnik pajakow daje do pozerania ptasznikowi te stworzenia. Milosnik wybiorczy, ehh :/ lepiej wypusc te slicznotke na wolnosc i zlap konika lub kup swierszcze.

Uprawnienia umieszczania postów