-
Jak przekonsć?? :[
Wiem, że to debilne pytanie, ale jak wy przekonaliście swych rodziców że możecie hodować ptaszniki. Mam jednego w ukryciu, ale tak czy później się wyda- zmiana terr. Oni uwarzaja, że ptasznik jak ucieknie to wszystkich pozabija :-/. Tłumacze im do cho**** ale nic nie sklutkuje. Mówię im, że ptaszniki nic mi nie zrobią. Mama może zmiękczeje, ale nie wiem co z ojcem?
Macie jakieś ciekawe proporycje?? Raczej mi zależy na odpowiedzach 14- latów. Ale starsi też mogą. :P:P
-
-
Re: Jak przekonsć?? :[
heheh! Postaw ich rzed faktem dokonanym!
-
hmm tez mam ptasznika nikt onim niewie ale jak cos postawi mam przet faktem dokonanym i powiem "mamusiu moglaa bys zabic taka istote on jest nie winny"
ps jak brat przynius weza zborzowego dodmu to tez byl fakt dokonany
-
POKASZ MAMNIE TACIE OPIS TEGO PTASZNIKA CO MASZ I NIECH ZOBACZA ZE NIE JEST GROZNY ZNCZY NIE WIEM JAKIEGO POSIADASZ ALE PODEJZEWAM ZE TO JAKIS LAGODNY GATUNEK NO I POWIEDZ ZE JAK CO TO BEDZESZ ZARABIAL NA TYM SAM BEDZESZ SIE ZAJMOWAL ITP JA OSOBISCIE NIE MAM JUZ Z TYM PROBLEMOW PRZYZWYCZAILI SIE
-
Najlepiej przedstaw rodzicom dokladna wiedze na temat ptasznikow, a najbardziej dotyczaca jadu - bo to o to przeciez chodzi boja sie ze wszystkich pozabija swoim jadem, i w tedy zrozumieja, tak bylo z moimi rodzicami
Zycze powodzenia
BoNo
P.S. Na szczescie mieszkam juz na swoim i rozwine hodowle do zaplanowanych rozmiarow
-
Ja postawiłem swoich przed faktem Wytlumaczylem na wszelkie sposoby ze niegrozne itp. itd.
-
a ja im tak nagadałem że tata jeszcze ze mną pojechał po pierwszego pająka
-
ja powiedziałęm im tylkoz e kupuje sobie ptasznika i to wszystko
niebyło zprzeciwów, matak i ojciec tylko powiedzieli ze nie bedą wchodzili domnie do pokoju(i tak nigdy nei wcodzili) a teraz włąsmnie zaczeli bo chodzą i ogladają go cały czas nawet z lupką :] i tak to było pozdro i pewnie przekonasz rodziców
-
ja to kupiłem ptasznika , normalnie postawiłem na półce a po tygodniu rodzice zauważyli go i co jak jest to jest , a jak nabyłem czarne wdówki to podpisałem je nazwa łącińska wiec nikt sie nie czepia
Uprawnienia umieszczania postów