-
Czy ptaszniki naziemne /podziemne potrafią skakać ?
Czy ptaszniki naziemne/podziemne potrafią skakać ?
Pytanie dość debilne (jeśli gdzieś to już było to podajcie link) ale jestem po prostu ciekawy bo jak dotąd nie widziałem skaczącej brachypelmę czy temu podobnego stwora.
-
Re: Czy ptaszniki naziemne /podziemne potrafią skakać ?
tak, idealnym przykladem jest p.murinus.
-
Dzięki
Po prostu jakoś ptasznik naziemny kojarzy mi się zawsze z parachybaną /roseą czy brachypelmą a one są dość „masywnej konstrukcji”
-
Zapewniam że pajączki naziemne jak i podziemne potrafią skakać.Moja boehmeika skacze na wszystko co znajdzie sie w jej pobliżu robak penceta czy moja reka :/
-
Skaczą, ale bardziej skoczne są młodsze osobniki, z racji mniejszej masy ciala.
Chociaż dorosły samiec irminii tez skakal ostro ale i tak uwazam, ze mlodsze skacza lepiej, a moze po prostu czesciej
-
mój smithi jak był mniejszy (niedużo) potrafił wyskoczyć na świerszcza z budki na jakieś 10-15cm. ale nie wiem o jakie skakanie ci chodzi w przód czy w góre?
-
Ludzie może to ja się źle wyraziłem a może wy mylicie pojęcia bo dla mnie skok i atak na zdobycz to nie to samo (pająk skacze Np.: z ręki na podłogę czy ścianę i żyje )
(irminia to pająk nadrzewny )
-
Jezeli chodzi ci ze skakaniem pionowym do gory (jak start helikoptera) bo chyba o to ci chodzi, to ptaszniki naziemne/ podziemne tego nie potrafia bynajmniej ja sie z tym nie spotkalem a skakanie na ofiare w pozycji poziomej jest zrozumiale i uzasadnione.
Pozdrawiam BoNo
-
"a skakanie na ofiare w pozycji poziomej jest zrozumiale i uzasadnione" heheehhhe
-
potrafaia tak jak maze pdał murinusa. moje pterinochilusy potrfia skakac
jak wasze nie potrafia to jakies niewyfabrykowane;/
Uprawnienia umieszczania postów