Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Karmienie Mlodych mrówkami ??

Mieszany widok

Tula
    Guest

Karmienie Mlodych mrówkami ??

Dobry pomysł czy zły??

wh6fxe
    Guest

Re: Karmienie Mlodych mrówkami ??

ZLy. Mrowki mimo wszystko sa silne no i sa pod ochrona (nie wiem czy wszystkie ale czesc napewno a czasem akurat trafisz na chronione i zonk

MIDO
    Guest

Mrówki nie są dobrym pokarmem dla pajakow .Lepsze sa owady i ich larwy.
    A kto go przylapie na tym ,że złapał sobie chronioną mrówke:P ??

Atrax
    Guest

Mrowki zawieraja kwas mrowkowy. Nie nadaja sie dla pajakow. Moga tez uzadlic ptasznika.
    Odradzam!

BoNo
    Guest

Podzilam zdanie innych terrarystow mrowka wbrew pozorom jest silnym owadem z kwasem mrowkowym (tzn. octowym) jak trafisz na "żolnieza" z silnymi szczekoczolkami to moze zranic pajaka. Odradzam, poszukaj na lace odpowiedniej wielkosci konikow polnych lub podawaj pinki zakupione w wedkarskim i dziel na polowe w razie potrzeby

Pozdrawiam BoNo

Dark Raptor
    Guest

Ja polecam trojszyki, świeży wylęg świerszcza i mącznika. Moje L1 radzą sobie z nimi bez problemu.

wh6fxe
    Guest

Mi nei chodzi o to czy ktos go na tym przylapie ale jako terrarysci i milosnicy przyrody nei tylko egzotycznej powinnismi dbac aby gatunki chronione byly naprawde chronione i dawac dobrzy przyklad innym.

garo
    Guest

Bardzo zly !!!!!!!!!!

Dziwie sie jak wogole mozna bylo wpasc na taki glupi pomysl.
    Mrowki nie sa zadnym pokarmem dla pajakow czy skorpionow i dla innych zwierzat !!!
    Moze za wyjatkiem mrowkojadow

Mrowki mi kiedys wtargnoly do domu i zabily 2 skorpiony wiec raczej nie ryzykowal bym karmienie mrowkami, ktorych i tak pajaki czy skorpiony nie beda jadly poniewasz nie maja zadnych wartosci odrzywczych i maja kwaz mrowkowy ktory jest szkodliwy.

garo

Ester
    Guest

Wybaczcie, ale kwas mrówkowy to nie to samo co octowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mrówki jad zawiera kwas mrówkowy

M_a_n_i_e_k
    Guest

Spokojnie, moze chodzi o samce mrowek, te ze skrzydlami. One są nieszkodliwe, nie weim natomiast jak z ich substancjami odrzywczymi.

Uprawnienia umieszczania postów