-
Re: czy pajeczna konserwoje pzed plesnia ??
Oki dzieki Awikularia, bardzo sobie cenie twoja wiedze, jeszcze raz dzieki, postaram sie zglebic swoja wiedze nie tylko na temat pajakow ale ogolnie terrarystyki
Pozdrawiam i obiecuje poprawe BoNo
-
Awi. Wraz z nową ustawą o ochronie przyrody chronione są wszystkie gatunki. Nie ma już czegoś takiego jak okresy ochronne, jest permanentna ochrona.
BoNo, zacytowałem Cię tylko po to by zaakcentować informację o ochronie. To co było pod Twoim cytatem było generalną informacją na temat tych zwierząt. Fakt, że to trochę z nerwów, bo jak czytam posty o karmieniu jaszczurkami, to mnie krew zalewa. Jeśli poczułeś sie urażony, to przepraszam. Mój post nie wytykał błędów, tylko precyzował informację.
-
Dla ciekawostki dodam, że zgodnie z nową ustawą nie wolno posiadać nawet fragmentów tych zwierząt (np. zgubione pióra chronionych ptaków, szkielety, skóry itp.) Dlatego pisałem, że nie powinno się zabierać martwych lub zdychających zwierząt. W Przypadku kłopotów trudno jest udowodnić, że się tego zwierzęcia nie zabiło.
-
istnieje cos takiego jak okres ochronny. "zaby zielone" sa chronione tylko na wiosne
-
Nie sądzę. Z rozporządzenia Ministra Środowiska "w sprawie gatunków dziko występujących zwierząt objętych ochroną" (28.IX.2004)
" 183 PŁAZY - wszystkie gatunki"
Chyba, że masz fermę żab. Wtedy chyba można.
Pełny tekst:
http://www.lkp.org.pl/prawo_html/roz...chron_2004.htm
-
DOBRA ZLE ZROBILEM PRZYZNAJE NIE ZROBIE TEGO A TAGRZE PODKRESLAM NIE DZIALA MI ALT CZY TO JASNE ?? BO MOZE KTOS POTRZEBUJE SCHEMATU CO ?? MOJE PYTANIE BRZMNIALO CO MAM ZROBIC WYJAC ZOSTAWIC A NIE I JESTME CIEKA CZY TA PAJECZYNA TO CHRONI TRZED PLESNIA CZY NIEE JAK TO W KONCU JEST TYLKO JAK KTOS CHCE BYS MADRY I NAPISAC ZE JASZCZURKI SA POD OCHRONA TO JUZ WIEM ZE SA I NIE PODAM WIECEJ OKI??
-
MAM TEZ PYTANIE Z IINEJ BECZKI A JESLI JASZCZURKI SA CHRONIANE TO JAK KTOS BY ZLAPAL SAMCA SAMICE DOPUSCIL ROZMNOZYLY BY MU SIE I WYPUSCIL SODZICOW I CZESC PZYCHOWKU TO JEST ZLAMANIE PRAWA ?? CZY JUZ COS ZUPELNIE INNEGO TO JEST PYTANIE CZYSTO RETORYCZNE ZEBY NIE BYLO ZE JA TAK ROBIE
-
W sumie dostałeś odpowiedź. Najlepiej wywal te szczątki jeśli masz słabą wentylację. W innym wypadku pokarm zbyt szybko nie spleśnieje.
W medycynie ludowej stosowano pajęczynę jako środek bakterio/grzybobójczy na rany.
-
Tak. Jest to łamanie prawa.
Poczytaj dokładnie ten link:
http://www.lkp.org.pl/prawo_html/roz...chron_2004.htm
-
Dark Raptor nic sie nie stalo przyjmuje przeprosiny, jestes w porzadalu koles, musze przznac ze tez z pokaźna wiedza, a Ty ZioMalek nie kombinuj z rozmnazaniem jaszczurek i karmieniem mlodymi hoduj sobie myszy lub myszoskoczki i w tedy karm do oporu az ci pajak w szwach pojdzie oki.
Pozdrawiam BoNo
P.S. niedosc ze nasza Polska przyroda jest marna to jeszcze na dodatek my ja sami zabijamy, straszne
Uprawnienia umieszczania postów