Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: pająk się rozwalił...

ProfesYonalista
    Guest

pająk się rozwalił...

Samica vagans podczas przechodzenia 14 wylinki doznala uszkodzenia odwłoka (patrz foto). Wyglada to dosc powaznie chociaz pajak zachowuje sie normalnie a teraz rana nieco przyschla.Nie wiem co mam teraz z nią zrobić.Mial ktos podobny przypadek.

P.S Proszę o nie udzielanie rad w stylu :"włóż do zamrażary"

wh6fxe
    Guest

Re: pająk się rozwalił...

UUUUU szkoda ze to jzu tak duzy pajak dlugo bedzie musiala chodzi c z ta rana..:/ ( az do linienia) teraz jedyne co mozesz zrobic to trzymac jak w troszke bardziej suchych warunkach (zeby napewno w ranie i w terra nei rozwinely sie jakies grzyby i pasozyty) nie przekarmiac jej (zeby rana nie pekla) oraz kontrolowac stan rany:].

Samael
    Guest

Ostatnio Fibus mial tak przypadek.Podaje linka do watku - http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=82821&t=82821.Proponuje na poczatek przeniesc pajaka do sterylnego pudelka wylozonymi recznikami i utrzymywac nizsza wilgotnosc.

przemek_lewy
    Guest

kolega mial podobny przyladek, dowiedzielismy sie ze mozna posypac cukrem pudrem, to powinno zakleic rane,

ProfesYonalista
    Guest

rana jest juz zaschnieta .. za pare dni sprobuje ją nakarmic jak zje to mozna miec nadzieje...

BoNo
    Guest

ewentualnie mozna nalozyc cienka warstwe wazeliny ktora po wyschnieciu robi sie taka skorupka,

Pozdrawiam BoNo

Dark Raptor
    Guest

Wazelina schnie? Jakoś nie zauważyłem gdy smaruję nią brzeg terrarium z karaczanami. I to nawet przez 2 - 3 tygodnie.

Atrax
    Guest

Wszystko zalezy teraz od tego, czy i jak rozlegle byly obrazenia wewnetrzne.

fibus13
    Guest

No i 2 dni potem zdechla Niestety... Posyp cukrem pudrem i czekaj.

dario_terrarysta
    Guest

wazelina wysusza i nie powoduje łuszczenia skóry wiem bo bede miał dziarke .

Uprawnienia umieszczania postów