Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: nimfy a.geniculata

ProfesYonalista
    Guest

nimfy a.geniculata

Rozcialem kokon po 27 dniach inkubacji . w srodku sa nimfy I . Zostawic kokon rozciety i czekac az wylinieja na nimfy II ? i kiedy mniej wiecej sie to stanie... kokon jest w temp 24-28 C

Tepez
    Guest

Re: nimfy a.geniculata

Chyba lepiej schowaj nimfy do kokonu..... Ale ja nie jestem doświadczony w rozmnażaniu ptaszników. Ale jak nimfy I to trzymaj je na mokrej husteczce/ręczniku papierowym i czekaj na nimfy II a wtedy możesz je poprzekładać do pojemniczków albo dać na wilgotne włókno kokosowe lub pozostawić na husteczce i czekaj na L1

kak
    Guest

zostaw rozcięty i inkubuj dalej w takich samych warunkach, tylko zabezpiecz, zeby nimfy niepouciekaly (jak juz beda nimfami II).

ProfesYonalista
    Guest

jak ktos nie jest doswiadczony w rozmnazaniu to prosze zeby sie nie wypowiadal Mam nadzieje ze szybko wylinieja...

robert.p.
    Guest

około 3 tygodnie.To zresztą zależy od tego ile dni przed rozcięciem kokonu sie wylęgły.

ProfesYonalista
    Guest

tzn za 3 tyg będą dopiero nimfami II czy beda liniec na L1 ? bo narazie to są nimfy I.

kak
    Guest

będą nimfami II.

ProfesYonalista
    Guest

eee to jak to jest ze ludzie pisali ze otwierali kokony po 28 dniach a tam juz byly nimfy II

robert.p.
    Guest

To od temp.zalezy.A za 3 tyg.powinny juz byc pajączkami,no-powiedzmy ze do 4 tyg. max

Tepez
    Guest

A czy można inkubować kokon w temp. 22-29*C? Tzn. takiej letniej, pokojowej tempetaturze

Uprawnienia umieszczania postów