-
nimfy a.geniculata
Rozcialem kokon po 27 dniach inkubacji . w srodku sa nimfy I . Zostawic kokon rozciety i czekac az wylinieja na nimfy II ? i kiedy mniej wiecej sie to stanie... kokon jest w temp 24-28 C
-
Re: nimfy a.geniculata
Chyba lepiej schowaj nimfy do kokonu..... Ale ja nie jestem doświadczony w rozmnażaniu ptaszników. Ale jak nimfy I to trzymaj je na mokrej husteczce/ręczniku papierowym i czekaj na nimfy II a wtedy możesz je poprzekładać do pojemniczków albo dać na wilgotne włókno kokosowe lub pozostawić na husteczce i czekaj na L1
-
zostaw rozcięty i inkubuj dalej w takich samych warunkach, tylko zabezpiecz, zeby nimfy niepouciekaly (jak juz beda nimfami II).
-
jak ktos nie jest doswiadczony w rozmnazaniu to prosze zeby sie nie wypowiadal Mam nadzieje ze szybko wylinieja...
-
około 3 tygodnie.To zresztą zależy od tego ile dni przed rozcięciem kokonu sie wylęgły.
-
tzn za 3 tyg będą dopiero nimfami II czy beda liniec na L1 ? bo narazie to są nimfy I.
-
-
eee to jak to jest ze ludzie pisali ze otwierali kokony po 28 dniach a tam juz byly nimfy II
-
To od temp.zalezy.A za 3 tyg.powinny juz byc pajączkami,no-powiedzmy ze do 4 tyg. max
-
A czy można inkubować kokon w temp. 22-29*C? Tzn. takiej letniej, pokojowej tempetaturze
Uprawnienia umieszczania postów