-
-
Re: WSZYSTKO O SKORPIONACH!!!!! PYTANIA...........
1. Bezregowcow nie rejestruje sie. Zaswiadczenie o urodzeniu w niewoli trzeba miec tylko w wypadku sprzedazy gatunkow nalezacych do II zalacznika Konwencji Waszyngtonskiej np. P.imperator
2. Da sie rozmnazac skorpiony w niewoli, z jednymi gatunkami jest prosciej z innymi trudniej. Z reguly potrzebny jest kontakt osobnikow obu plci chociaz partogeneza tez jest spotykana u niektorych gatunkow
3. Skorpiony tak jak wszystkie egzotyczne zwierzeta nie powinny byc brane na rece. Wiaze sie to z niepotrzebnym stresem dla zwierzecia, ryzykiem ukaszenia hodowcy lub przypadkowym uszkodzeniem/zabiciem samego skorpiona.
-
David a chcesz mojego longimanusa?
-
dzieki za odpowiedz teraz juz wiem!!
poszukam mlodszego... ale do konca wakacji chcialbym juz miec skorpiona wiec jak nie znajde to sie odezwe
-
Na pandinus imperator potrzebny jest papier.
Oczywiscie ze mozna uzyskac potomstwo ale trzeba miec dobrana pare skorpion i jak najbardziej odtworzyc warunki jakie skorpion ma w srodowisku naturalnym.Zawsz ejest mozliwosc ze kupisz zaplodniona samice ale to najczesciej jest u p.imperator.
Mozna brac na rece tylko po co jesli jestes na jad uczulony to moze byc zle a pozatym jest do duzy stres dla skorpiona.Nie jest to zwierze di brania na ręce!!
-
dzieki
zapraszam do watku
"h.longimanus czy p.imperator" moje autorstwa bo tam zawarlem moj najwiekszy problem :/
Uprawnienia umieszczania postów