Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: WSZYSTKO O SKORPIONACH!!!!! PYTANIA...........

Mieszany widok

David723
    Guest

WSZYSTKO O SKORPIONACH!!!!! PYTANIA...........

mam kilka pytan odnosnie skorpionow...
    1. jak to jest z papierami czy jesli kupuje w sklepie do dostaje papiery do skorpiona a jesli od goscia to nie i musze go np. rejestrowac????
    2. czy ze wzgledu na klimat Polski skorpiony moga rowniez w terrarium w domu stac sie plodne i miec potomstwo?? jesli tak to potrzebna do tego samicy i samca??
    3. czy takiego Heterometrus'a Longimanus'a (tego skorpiona bede chcial miec ), ktora posiada slaby jad, mozna bezpiecznie brac na rece?? czy wogole skorpiony mozna brac na rece??

jak jeszcze bede mial jakies pytania to napisze

pozdrawiam

Marian667
    Guest

Re: WSZYSTKO O SKORPIONACH!!!!! PYTANIA...........

1. Bezregowcow nie rejestruje sie. Zaswiadczenie o urodzeniu w niewoli trzeba miec tylko w wypadku sprzedazy gatunkow nalezacych do II zalacznika Konwencji Waszyngtonskiej np. P.imperator
    2. Da sie rozmnazac skorpiony w niewoli, z jednymi gatunkami jest prosciej z innymi trudniej. Z reguly potrzebny jest kontakt osobnikow obu plci chociaz partogeneza tez jest spotykana u niektorych gatunkow
    3. Skorpiony tak jak wszystkie egzotyczne zwierzeta nie powinny byc brane na rece. Wiaze sie to z niepotrzebnym stresem dla zwierzecia, ryzykiem ukaszenia hodowcy lub przypadkowym uszkodzeniem/zabiciem samego skorpiona.

daf
    Guest

David a chcesz mojego longimanusa?

David723
    Guest

dzieki za odpowiedz teraz juz wiem!!

poszukam mlodszego... ale do konca wakacji chcialbym juz miec skorpiona wiec jak nie znajde to sie odezwe

MIDO
    Guest

Na pandinus imperator potrzebny jest papier.
    Oczywiscie ze mozna uzyskac potomstwo ale trzeba miec dobrana pare skorpion i jak najbardziej odtworzyc warunki jakie skorpion ma w srodowisku naturalnym.Zawsz ejest mozliwosc ze kupisz zaplodniona samice ale to najczesciej jest u p.imperator.
    Mozna brac na rece tylko po co jesli jestes na jad uczulony to moze byc zle a pozatym jest do duzy stres dla skorpiona.Nie jest to zwierze di brania na ręce!!

David723
    Guest

dzieki
    zapraszam do watku
    "h.longimanus czy p.imperator" moje autorstwa bo tam zawarlem moj najwiekszy problem :/

Uprawnienia umieszczania postów