Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Podłoże dla maluchlów

Gwatemel
    Guest

Podłoże dla maluchlów

Jakie polecacie podłoze dla ptaszników L1? Które trzyma najlepiej wilgoć bo jade na 2 tyg?

Matt_ns
    Guest

Re: Podłoże dla maluchlów

Torf kokosowy

przemek_lewy
    Guest

taa wlokno jest najlepsze
    ja zawsze wkladam je do piekarnika co zabija wszystkie zyjatka w tym roztocza i mam pewnosc ze przez tydzien nic sie tam nie zalegnie

cage
    Guest

włókno kokosowe, ja je stosuje niezaleznie od wieku ptasznika.

wh6fxe
    Guest

Najwidoczniej masz za slaba wentylacje, nie za dobrze sprzatasz po posilku pajaka i za duzo zreasza podloze skoro tak szybko cos ci sie w nim legnie...
    Wlokno jest najlepsza ale nie nalezy za mocno i za czesto zraszac poniewaz wtedy bardzo latwo o jakies niepotrzebna zyjatka - pasozyty:/.

przemek_lewy
    Guest

tak ale w wiekszosci tanich wlokien sa roztocza juz na wstepie, zreszta one i tak sa wszedzie problem jest wtedy jak zaczynaja zerowac na resztkach zarcia albo odchodach, ale jak nakarmisz pajaka i wyjedziesz na 2 tyg to i tak na 100% co nasra a w przypadku L1 to nawet najmniejsze roztocza moga mu zaszkodzic

kak
    Guest

Co do roztoczy do oprócz sprzątania, zalezy duzo od srodowiska wokół (pokoj, mieszkanie) - je tez trzeba sprzatac, a poza tym wokol w powietrzu i nie tylko, jest pelno swinstwa, ktorego nie widac, a ktoremu warunki w terra bardzo odpowiadaja.

Uprawnienia umieszczania postów