Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: gienia->mysz

paww33
    Guest

gienia->mysz

Witam.
    Chcialbym podac mysz dla pająka(acanthoscurria geniculata L11). Czy mam podac ją zywą czy wczsniej powinienem ja ogluszyć. Boje sie ze moze uszkdzic pająka.

dario_terrarysta
    Guest

Re: gienia->mysz

Poradzi sobie z nią napewno , wrzuć żywą

paww33
    Guest

a czy martwa mysz tez by zjadła???

Harybda
    Guest

Tak

paww33
    Guest

pffffffff

maze
    Guest

wedlug mnie moze byc roznie... ja bym ja lekko ogluszyl

BoNo
    Guest

Chlopaki nie wyglupiajcie sie, podaj mysz mniejsza ale zywa paww33, a na wolnosci w warunkach naturalnych jak myslisz kto zabija ptasznikowi mysz przed sporzyciem nikt sam to robi. Tymbardziej A. geniculata gdzie nie do konca wyjasniono tajemnice jadu tego ptasznika i skoro moze byc niebezpieczny nawet dla czlowieka to dla myszy ktora wazy przecietnie 20g jest zabojczy.

Spokojnie mozesz podac temu ptasznikowi żywa mysz bez obawy o swojego pupila.

Pozdrawiam BoNo

Tepez
    Guest

Dlatego w naturze giną również ptaszniki przez inne owady/gryzonie itd. Jak chcesz mu zrobić zagrożenie takie jaką mają na wolności to podaj. Może mu też węża podasz do jedzenia? P.S. Jak nie zje całej myszy to miej pretensje tylko do siebie, że bedzie cholerny smród i jeszcze jakieś robactwo się zalęgnie po kilku godzinach.

popekjr
    Guest

obawy o pajaka sa jak najbardziej uzasadnione!!!! mysz jest w stanie bez mniejszego problemu zagryzc pajaka. pomysl czy warto karmic mysza pajaka.
    jesli uznasz ze warto ryzykowac to daj zywa mysz.
    aha i jeszcze jedno, zdajesz sobie sprawy jak bedzie smierdzialo ci w pokoju???
    zanim pajak skonczy jesc minie troche czasu, i mysz bedzie przez ten czas sie rozkladac, smrod niesamowity a i terrariu pewnie bedziesz musial umyc i zmienic torf!!!

Tepez
    Guest

poperkjr, nie odgapiaj odemnie.

Uprawnienia umieszczania postów