-
Smithi-co jej jest??
Witam, mam takie pytanko a mianowicie moja B.smithi L11 straciła jakis czas temu duzą czesc włosków na odwłoku i jej"skóra" miała taki hmm..rózowy kolor a tak od wczoraj zaczeło jej to ciemniec teraz ma taki jakby szary,siny kolor... Co to moze byc??? pozatym prawdopodbnie przejdzie wylinke bo od jakis dwóch tyg. nie rusza pokaru.
-
Re: Smithi-co jej jest??
to oznacza jedno - wylinka
-
nic innego jak willinka jak jej całkiem zczarnieje to spodziewaj sie do 2 dni willinki
-
Bez obrazy, skqu, ale gadasz glupoty w drugiej czesci zdania.
Owszem, zciemnienie oskorka oznacza zblizanie sie procesu linienia, ale nieprawda jest, ze od zupelnego zciemnienia do linienia mina 2 dni. Nic podobnego. Ten pajak jest juz po 11 wyl. i taki ciemny moze łazic nawet do 1 miesiaca.
-
co prawda to prawda moja samica z l10 na 11 chodzila z pociemnialym odwlokiem dokladnie 3 tygodnie
-
Kolejna madra odpowiedź usera skqn :/
-
skqn... zmien forum... moze na forum czworonogi bedziesz lepszy w zgadywaniu...
-
u mnie praktcznie zawsze jak brachypelmom odwłok zrobi sie błyszczaco czarny
to max tydzien i linieje.;]
u chromatus natomiast roznie to bywa
ale to mie ciekawi bo u moich brachypelm zawsze tak jest jak widze ze odwłok ciemnieje to nie wecej niz tydz.
moze dla tego ze ma stała temperature z małymi spadkami..;](28-29 stopni, w nocy czasem 26)
-
Nawet samice powyzej 10-12 wyl., Krycha?
-
U duzych pająków ,a w szczególnosci u dorosłych samic może minąć nawet 3-4 tygodnie od rozpoczęcia ciemnienia do wylinki.
Pare dni to u maluszków.
Uprawnienia umieszczania postów