Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: czego rosea tak dlugo rosnie ??!!

NEXYK
    Guest

czego rosea tak dlugo rosnie ??!!

tak jak w temacie moze wie ktos jak przyspieszyc :]

Samael
    Guest

Re: czego rosea tak dlugo rosnie ??!!

Ziwkszyc wilgotnosc i temperature oraz dobrze karmic...choc nie wiem czy to cos da.Jedne ptaszniki rosna wolniej inne szybciej...akurat rosee naleza do tych wolno rosnacych :]

NEXYK
    Guest

wilgotnosc czyli skrapiac codzienie po pare razy (mam miseczke z woda w terra) a temperatura czyli jakimi sposobami ??

Samael
    Guest

Jesli ogrzewasz lampka to wystarczy ustawic ja w takiej odleglosci,zeby temp byla ciut wyzsza - jakies 2-3 stopnie.Poza tym dosc obfite zraszanie podloza,ale bez przesady,bo jesli masz kiepska wilgotnosc to moze Ci zaplesniec.Jednak to co Ci tu pisze nie gwarantuje ,ze pajak bedzie rosl szybciej - moze to pomoc ,ale nie musi :].

NEXYK
    Guest

aha

Atrax
    Guest

Zreszta nie polecam czegos takiego dla rosei. Jest to pajak bardziej sucholubny i zdarzylo sie juz kilka przypadkow grzybicy. Podgrzewania zbytniego tez raczej nie lubi :]

Samael
    Guest

Jesli bedzie wszystko dobrze kontrolowane to nie powinno byc zadnych problemow.Swoja droga rosee lubia nizsze temp 22-25 stopini,wiec mysle ,ze najlepsza metoda bedzie cierpliwosc :P:P :]

Uprawnienia umieszczania postów