-
wysoka temp. + karmienie = szybki wzrost i problemy???
czytalem ze jezeli pajaka obficie sie karmi i dodatkowo przebywa on w wysokiej temperaturze, co prawda rosnie on szybciej, jego metabolizm przyspiesza, ale powoduje to pozniejsze problemy z rozmnazaniem.
DLACZEGO? Na jakiej zasadzie to dziala? Skad zostala wzieta ta informacja? Doswiadczyl ktos tego?
Pozdrawiam,
Paweł.
-
Re: wysoka temp. + karmienie = szybki wzrost i problemy???
-
-
Sprawdzałem empirycznie. U mnie niezauwazyłem niczego takiego.
-
To dlaczego w opisach jest cos innego?? Jak jakis gosc chce sie dowiedziec o jakims zwierzaku, odsylacie go do faqu i opisow, potem jak ktos pyta sie dlaczego jest tak a nie inaczej mowicie to nieprawda, to proponuje zmienic faq i opisy:/
-
to dlaczego jest tak napisane w FAQ oraz innych internetowych zrodlach?
-
czyli moge spokojnie tryzmac pajaki w wysokiej temperaturze i utrzymywac je ciagle spasione?
-
No wyglada na to ze tak:/ ja tez sie teraz dopiero o tym dowiedziałem, to faq mozna sobie w du.. wsadzic:/
-
chodzi glownie o ten fragment FAQ:
"...Częste karmienie jest też niezdrowe ze względu na inny problem. Mianowicie częste karmienie ptasznika, połączone z wysoką temperaturą w terrarium powodują szybszy metabolizm, a więc i szybszy wzrost i szybsze dojrzewanie pająka, a co za tym idzie: krótsze życie. Oprócz tego, pająk może być nie zawsze zdolny do rozmnażania..."
-
Ja od dawna uwazam, ze to bzdura. Sprawdzilam na swoich zwierzakach. jedynie, co moze zaszkodzic przy rozmnazaniu, to zbyt wysoka temperatura inkubacji kokonu .
Uprawnienia umieszczania postów