Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Inkubator

kibol90
    Guest

Inkubator

wiem ze to jest w archiwum ale chce byscie wy mi to powiedzieli.Jak powinien być wykonany kokon do inkubaci ptaszników no i czy po za włozeniem go do inkubatora i zraszania trzeba wykonywać przy nim jescze jakieś zabiegi????A no i jak odebrać kokon samicy P,murinus Thx za info

dario_terrarysta
    Guest

Re: Inkubator

Odebrać normalnie , uważaj i zabierz , co do inkubowania kokonu , to jeśli go już włożysz do inkubatora to tylko trzymać dobrą temerature i wilgotnosc .

Theraphos
    Guest

Jak powinien być wykonany kokon do inkubaci
    nie czaje:/

garo
    Guest

Jak wlozysz go do inkubatora to praktycznie nie robisz zadnych zabiegow a jak odebrac kokon samicy.
    Hmmmm
    Po prostu musisz jej go wyjac najlepiej delikatnie jakas dluga penseta.

pozdro garo

Awikularia
    Guest

1. inkubator - a raczej "inkubator" - u mnie jest to plastikowe, podziurawione pudelko, z 2 cm warstwa stale wilgotnrgo wermikulitu. Na takie podloze klade wieczko po kliszy fotograficznej (wazne, aby kokon nie mial zadnej stycznosci z wilgotnym podlozem) i dogrzewam kokon w miare potrzeby do 25-28 stopni. I to cala filozofia.

2. Jak odebrac kokon samicy P. murinus? Coz, samiczki tego gatunku wplataja kokon w scianki pajeczynowej kryjowki, dlatego najpierw trzeba samice zlapac, a pozniej na spokojnie zdemolowac jej kryjowke i wyjac kokon. Bez zlapania samicy kokonu nie wyciagniesz.

kibol90
    Guest

Sora za pomyłke.Jak powinien wygląć inkubator do kokonu sie znaczy jak go zbudować ??

kibol90
    Guest

Aha thx za info a dlaczego nie moze mieć styczności z podłozem i słyszałem ze trzeba go obracać dlaczego i w jaki sposób ??:P:P:P(wiecie o co mi chodzi)

Theraphos
    Guest

poprostu raz na kilka dni obróć żeby jajeczka sie nie "Odleżały"

nie wiem dlaczego nie moze miec styczności z podłozem ale chyba dlatego żeby nie gnił

fibus13
    Guest

http://www.mga.com.pl/~adampl/hodowla/inkubator.php tu jest inkjubator wprawdzie do patyczaków ale myśle ze mozna go stosować również do ptaszników Jak kto woli

kibol90
    Guest

A od której wylinki moge dopuścić do siebie p.murinus??i czy moze zdazyć się ze samica będzie trzymała kokon w sczękoczółkach??

Uprawnienia umieszczania postów