Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: jak zżerają wszystko?

pawelus
    Guest

jak zżerają wszystko?

W jaki sposób pajaki nie tylko potrafia wyssac rozpuszczone wnetrze ofiary, ale i zezrec jej chitynowy pancerz?

przemek_lewy
    Guest

Re: jak zżerają wszystko?

jak przykladowo sweirszcz byl powylince i jego pancerz dobrze nie stwardnial to pajak mogl go rozpuscic i zjesc ale wez dobrze poszukaj bo np moja boehmei to zakopuje te resztki, a odkrylem to dopiero podczas ktorejs z kolei zmiany podloza

Tepez
    Guest

I hityne ci zje.

przemek_lewy
    Guest

sa przypadki ale rzadko sie to zadarza, ja juz nie pamietam kiedy mialem takie przypadki,

jw73
    Guest

Zawsze zjadają świerszcze w całości.

Awikularia
    Guest

Nie zawsze. A raczej prawie zawsze zostaja jakies resztki. Niektore pajaki je zakopuja i na pierwszy rzut oka ich nie widac.

garo
    Guest

Zdarza sie ze zjadaja hityne ze swierszcza czy zofobasa ale to sa sporadyczne przypadki.

Ja sam niedawno jak polalem w jednym miescu wiecej wody u smithi w terrarium to zobaczylem ze ona tam zakopala mnostwo skorpupek z drewniakow.

pozdro garo

jw73
    Guest

Ze świerszcza zostaje co najwyżej mini kulka, ale nie cała chityna.

wh6fxe
    Guest

Wszystko zalezy od gatunku ( w tym wypadku swierszcza) wielkosci pajaka oraz "charakteru" pajaka Jedne wsysaja wszystko ( no prawie) a inne zastawiaja caly pancerzyk hitynowy. Duze znaczenie tez ma gatunek swierszcza... np swierszcze srodziemnomorskie maja dosc twardy pancerzyk i czesto zostaja jego resztki badz calosc po obrobieniu przez pajaka, a np po swierszczu domowym zadko co z tego pancerzyka zostaje.

Uprawnienia umieszczania postów