-
Ludzie pomożcie.Wyciek z odwloka chromy
No wiec sprawa jest taka.Dziisja rano otrzymalem chrome no i jak wyciagalem ja zpudelka zauwazylem ze ma pekniety odlwok i wycieka z niego kremowa maź (nie jest zaschneita) . Pajak po ruszeniu nogi jakby reagowal.POsypalem mu skaleczenie mąką (nie wiem czy dobzre czy źle,w razie czego mozecie mnie złoić - i tak jestem na siebie wkurzony) Objętość mazi ma srenice 2-3mm . Na razie odstawilem ptasznika do inych pajako.Chroma jest L6 .. Pomożcie co mam jeszcze zrobic.Z gory dzieki....
-
Re: Ludzie pomożcie.Wyciek z odwloka chromy
nic niezrobisz najlepiej jej wogule nieruszaj
dobrze ze posypaleś niema na to lekarstwa moze dojśc do siebie moze i nie...
ps niestersuj jej zeby za duzo niebiegała
-
Ona w ogole nie biega ((( Jest w pudeleczku w ktorym przyszla,zmoczylem troche papiewr i polozylem obok niej zeby wilgotność trzymać.Ma tem 25 stopni.Mam nadzieje ze z tego wyjdzie
-
-
No niestety wydaje mi sie ze na Poczcie potraktowano przesyłke lekko niedelikatnie.Jesli pęknięcie jest poważne to szanse są szczerze mówiąc marne,ale nadzieje zawsze powinno się mieć
-
Jak rozpakowywalem to byla bardzo dobrze zabezpieczona(siedziala przy sciance)Czy odlwok mogl pęknąć od uderzenia w plastikowa scianke pojemnika?
-
Mojej chromce pękł odwłok od dołu. Padła 2 dni potem. Wyglądało to tak:
-
Nie ta maź przypomina mleko tylko jest gęsta (tak mi sie wydaje) nieduzo jej zeszlo.
-
Może lepiej zmniejszyc wilgotność. Mam gienie , po peknięciu z tym że u niej to coś co wypłyneło było przezroczyste. Też posypałam maką z tym że dałam ja na suche na pył wlokno kokosowe . Maka wtedy szybciej zasklepiła. Gienia zyje nadal , w miejscu zasklepienia narosła grubsza warstwa Nie wiem czy da rade wylinieć , ale na razie jesk OK
-
Bardzo słusznie. Zwiększona wilotność sprzyja wszelkiero rodzaju infekcjom, które w przypadku rany są jak najbardziej niewskazane. Całkowicie suche podłoże przez kilka dni napewno nie zaszkodzi w tym przypadku, a może przyspieszyć zasklepianie rany.
Uprawnienia umieszczania postów