-
problem z BLONDYNĄ
moj theraphosa blondi (samica) jest juz dwudziestokilku centymentrowej wielkosci, mam ją od poprzedniej wylinki i jak ją przeszla to pojawilo jej sie takie dziwne "coś" na odwłoku i wygląda jak pomarszczona skóra odstaje od odwloka i jest biało beżowo zółte, myślałem ze to kawalek skóry z odłokajej nie zszedł i tak brzydko wygląda ale teraz wygląda mi to na jakiś grzyb ...;/
DZisiaj przeszla po ponad pol roku następną wylinke nie jest wcale dużo wieksza i dalej ma to coś co prawda troche mniejsze i tylko z samego tyłu ale boje sie ze to moze być coś powaznego.
Jak to leczyć ??
czym ???
przeczytalem zektos smarowal acetonem ?:/ ale nie jestem pewein czy to dobry pomysl?
moze jakas masc przeciwbakteryjna ?
dziekuje za wszelką pomoc
-
Re: problem z BLONDYNĄ
najlepiej by bylo jak byś zrobił zdjęcie...hmmm...ale jeśli sie to coś zmniejsza to dobry znak...moze po następnej wylince bedzie juz wszystko ok...postaraj sie o fote
-
A czy moglbys postarac sie o zdjecie?
Acetonem? Taka trucizna??? Oj, nie radze...
-
wlasnie posmarowalem jakas mascią antygrzybiczną "clotrimazolum" i antybiotyukiem "dalacin T" (stęzenie 1% klindamycyny)
nie wiem czy to pomoze ale chyba od tego nie umrze ( mam nadzieje)
jak mu wyschnie ta masc to jutro wrzuce fotke zeby bylo dobrze widać bo teraz ma caly wysmarowany tyłek i nie widac grzyba/...
pozdrawiam i czekam na inne propozycje czym smarowac jak czesto jak leczyc itd...
dzieki wszystkim z gory
-
eeee mogłeś sie wstrzymać z tą maścią wszelkie leki to ostateczność!!! mogą one zaszkodzi pajakowi....
-
moze to po prostu zlepiony kawalek pajeczyny ? postaraj sie jej to seskrobac lub po prostu oderwac ten kawalek "czegos" jak nie pomoze to zastosuj masc
-
sim0n,
skąd Ci przyszło do głowy skrobanie i odrywanie? Jak pająkowi się wyrwie dziura w odwłoku to napiszesz "ups, pomyliłem się"? Takie zmiany należy najpierw postarać się zdiagnozować, a nie skrobać i odrywać na wariata. Proponuję się w przyszłości powstrzymać przed tego typu poradami.
-
1 zdjecie
blondyna od tylu ...
Są to zdejcia sprzed 3 dni
postaram zrobic jescze jutro jak to wyglada po zastosowaniu maści
to białe co ma na tyłku to jescze jej pozostalosci.
-
-
Uprawnienia umieszczania postów