-
co to za ptasznik ? prosze o szybka odp:D
gatunek ten żyje w wydrążonej w ziemi norze. Przy użyciu przedzy i gleby konstruje specjalna klapke,którą w mgnieniu oka potrafi zamknac lub otworzyc, kiedy w poblizu znajduje sie ofiara .
prosze o podanie nazwy i ceny tego gatunku jesli bedziecie wstanie go okreslic za pomoca tego textu :P
-
Re: co to za ptasznik ? prosze o szybka odp:D
trapdor spider jak zrobi nore to go już niezobaczysz jest bardzo agfresywny cena widziałem 25 euro za samice
-
dokładnie jest to trapdoor.
wpisz trapdoor w archiwum jest tam dość duzo informacji. kiedyś była całkiem rozwinięta i ciekawa dyskusja o tych pajakach bo one ptasnzikami chyba nie są - a może się myle.
-
To nie sa ptaszniki !!!
Sa to pajaki typowo podziemne tzw "trap door" po angielsku a po polsku to mozna powiedziec ze polapka z drzwiami.
Sa fajne ale bardzo szybkie i strasznie agresywne i mocno jadowite tylko dla doswiadczonych hodowcow.
Kiedys slyszalem ze jes ogolnie zakaz hodowli w europie pajakow tunelowych ale to bylo dawno przepisy mogly ulec zmianie.
pozdrawiam garo
-
eee myslalem ze to ptasznik a to male fajne guwienko :P nie to zebym nie byl doswiadczony ale mam 9 letniego brata ..... ktory jest nadpobudliwy i agresywny wiec juz mi wystarczy a tu jeszcze jad (tak naprawde to boje sie o niego tzn wklada lapy gdzie popadnie ostatnio wlozyl reke do b.smithi a ona wczesala sie i plakal ze go reka swedzi )
-
heh, póki nie spróbuje to się nie przekona jak to jest.
mi siętam trapdoory podobają ale chwilowo stan mojego konta przeznacoznego na ptaszniki wynosi = 0zł i tak chyba pozostanie na kilka ładnych mieisęcy. no moze we wrześniu na giełdzie coś już zakupie ;D
-
Poecilotheria waski
Guest
Siema , co do tego pajaka , trapdoor spider to jego jad niejes niebezpieczny , niejest on rowniez agresywny , jego ugryzienie moze byc bolesne a jego wynikiem moze bc tylko miejscowa opuchlizna . Nic powaznego .
-
Łacińska nazwa to: Atrax Robustus
-
Tepez skad masz takie informacje ze to Atrax.... hehehee
-
Tepez mam nadzieje ze to byl zart <rotfl>
A o to dosyc ciekawy link http://www.amonline.net.au/factsheet...or_spiders.htm
Uprawnienia umieszczania postów