Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: co to za ptasznik ? prosze o szybka odp:D

Mieszany widok

beastman
    Guest

co to za ptasznik ? prosze o szybka odp:D

gatunek ten żyje w wydrążonej w ziemi norze. Przy użyciu przedzy i gleby konstruje specjalna klapke,którą w mgnieniu oka potrafi zamknac lub otworzyc, kiedy w poblizu znajduje sie ofiara .
    prosze o podanie nazwy i ceny tego gatunku jesli bedziecie wstanie go okreslic za pomoca tego textu :P

tosik
    Guest

Re: co to za ptasznik ? prosze o szybka odp:D

trapdor spider jak zrobi nore to go już niezobaczysz jest bardzo agfresywny cena widziałem 25 euro za samice

cage
    Guest

dokładnie jest to trapdoor.

wpisz trapdoor w archiwum jest tam dość duzo informacji. kiedyś była całkiem rozwinięta i ciekawa dyskusja o tych pajakach bo one ptasnzikami chyba nie są - a może się myle.

garo
    Guest

To nie sa ptaszniki !!!

Sa to pajaki typowo podziemne tzw "trap door" po angielsku a po polsku to mozna powiedziec ze polapka z drzwiami.

Sa fajne ale bardzo szybkie i strasznie agresywne i mocno jadowite tylko dla doswiadczonych hodowcow.
    Kiedys slyszalem ze jes ogolnie zakaz hodowli w europie pajakow tunelowych ale to bylo dawno przepisy mogly ulec zmianie.

pozdrawiam garo

beastman
    Guest

eee myslalem ze to ptasznik a to male fajne guwienko :P nie to zebym nie byl doswiadczony ale mam 9 letniego brata ..... ktory jest nadpobudliwy i agresywny wiec juz mi wystarczy a tu jeszcze jad (tak naprawde to boje sie o niego tzn wklada lapy gdzie popadnie ostatnio wlozyl reke do b.smithi a ona wczesala sie i plakal ze go reka swedzi )

cage
    Guest

heh, póki nie spróbuje to się nie przekona jak to jest.
    mi siętam trapdoory podobają ale chwilowo stan mojego konta przeznacoznego na ptaszniki wynosi = 0zł i tak chyba pozostanie na kilka ładnych mieisęcy. no moze we wrześniu na giełdzie coś już zakupie ;D

Poecilotheria waski
    Guest

Siema , co do tego pajaka , trapdoor spider to jego jad niejes niebezpieczny , niejest on rowniez agresywny , jego ugryzienie moze byc bolesne a jego wynikiem moze bc tylko miejscowa opuchlizna . Nic powaznego .

Tepez
    Guest

Łacińska nazwa to: Atrax Robustus

ketnip
    Guest

Tepez skad masz takie informacje ze to Atrax.... hehehee

ironkapela
    Guest

Tepez mam nadzieje ze to byl zart <rotfl>

A o to dosyc ciekawy link http://www.amonline.net.au/factsheet...or_spiders.htm

Uprawnienia umieszczania postów