Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: nimfy i inkubator - pytanie

wienio
    Guest

nimfy i inkubator - pytanie

mam pewien problem, ponieważ muszę wyjechać na miesiąc i w tym czasie prawdopodobnie bedą mi liniały nimfy II kędziorka i geniculaty. Mam coś ala inkubator (zdjęcia w załączniku), wilgotność w środku jest dość duża (80-90%) tyle że podłoże na którym są nimfy jest praktycznie suche. Stąd pytanie czy bedą jakieś problemy podczas wylinki? z góry dzięki za odpowiedź.
    pozdrawiam

wienio
    Guest

Re: nimfy i inkubator - pytanie

druga fotka

wienio
    Guest

i zdjęcie nimf

robert.p.
    Guest

Jesli wilgotnosc jest wysoka to raczej zrzucą wylinke bez problemu,tylko ze przez miesiąc bez karmienia to juz zaczną sie niestety nawzajem wyżerać

wienio
    Guest

no właśnie na szczęście powinny linieć pod koniec mojej nieobecności więc jest szansa, że zdąże je porozdzielać nim zaczną jeść
    kokon albopilosum rozciąłem dzisiaj dokładnie 28 dni po złożeniu go przez samice więc jeśli dobrze przypuszczam to za jakiś miesiąc powinny być L1?

kielon
    Guest

z tego co widzę to w twoim mieście jest trochę osób które by s obie mogły poradzić z nimi mógłbyś im podrzucić na czas twojej nieobecności

a jeżeli wilgotność masz dobra i nie ma żadnych innych problemów to powinny sobie

robert.p.
    Guest

Jak wyjdą pajączki to przez jakies 2 tygodnie sie nie zjadają,a potem to i owszem.Więc jesli zdązysz w tym terminie to nie ma problemu.

Awikularia
    Guest

Z A. geniculata jest mniejszy problem, poniewaz od nimfy II do pajaczkow mija 2 miesiace jak w zegarku. No chyba ze masz nimfy A. geniculata juz od 6 tygodni, to beda liniec. A reszta tak jak powiedzial robert...

skqn
    Guest

moge sie zaopiekowac twoimi pajaczkami jestem z oswiecimia dasz mi ze 2 pajaczki ale ci nie zdechnie zaden bo troszke ich szkoda kurde

skqn
    Guest

i z tego ci widze masz 2 samice huahini ja mam samca moze bysmy sie jakos dogadali co ty na to odpisz jak naj szybciej

Uprawnienia umieszczania postów