-
Re: Czy mozna podawac takie owady ptasznikom ? (foto)
Jak pisałem, to nie chrabąszcz (Melolontha melolontha), a guniak czerwczyk (Amphimallon solstitialis). Sprawdźcie w google ;-)
Żaden z krajowych chrabąszczowatych nie jest pod ochroną... o ile pamięć mnie nie myli.
-
Pod ochroną?
Można, ale ja i tak polecam świerszcze.
-
dawaj te czerwczyki moje pająki już od jakiegoś miesiaca tylko na tym lecą smiało można tym karmić pajaki
-
Ja wczoraj dalem cos takiego P canceridesowi l7 poradzil sobie bez problemu
-
Wy to macie dobrze - pelno robali karmowych wokolo...
A u mnie tylko cale STADA PAJAKOW - najrozniejszych - co nastepny to wiekszy... szlag mnie trafia - mam nowa chate a to do niej legnie jak szlag - no mnie sie tez podoba ale to moja chata... Ci co lubia moga do mnie pisac - moge wysylac pajaki krajowe tuzinami... kokony rowniez... (juz zaczynam myslec o tym zeby organizowac walki tych pajakow...)
A wokolo i nic dziwnego nie ma zadnych karmowych rodzajow robali :/:/:/ wszystkie maja zezarte - choc jest tu taki urodzaj ze pozwala to wlasnie na taka liczbe pajakow... Jedyne co u mnie mozna spotkac zywego to zielone koniki - ale takie 7cm minimum (wiec raczej niewiele je ruszy) i 3-4cmtrowe szerszenie - ktore mi cholera przegryzaja gałązki gruszy - zeby sie chyba to soku dostac (tych to ja nie ruszam - raz popelnilem ten blad :/ )
-
-
Qrcze stary nie mow ze nie wiesz co to za owady !!!!!
To zwyklechrabaszcze
A co do tego czy mozna nimi karmic pajaki to nie wiem choc probowalem kiedys ze 2 lata temu i wrzycilem je do pajakow ale za nim je pajaki zauwarzyly to one juz sie wkrecily w trof i tyle je bylo widac.
Wiec sie pozniej wkurzylem i je powybieralem i po wypuszczalem na podworko spowrotem.
pozdro garo
Uprawnienia umieszczania postów