-
Re: Chroma ? Irmina? Geniculata?
chromka jest piekna - czesto widac ja jak łazi po pojemniku i fajnnie rzuca sie na zarcie.
-
Jeżeli chcesz nadrzewnego to Irminia ;p innego wyboru nie masz
A jeśli z tych trzech to wybrałbym chyba Geniculatke
-
a czego ty oczekujesz po pajakach?? wszystkie pajaki sa STOSUNKOWO malo ruchliwe:/
moja rada : kup sobie psa lub kota
-
Chroma - bardzo aktywna, często chodzi i zalepia coś, dość szybka, czasami jej odwala i fajnie atakuje.
Irmina - (moja) szybka, dobre ma ataki na jedzenie, nawet na mączniki (żywe).
Cambridgei tez może być ale z takim charakterkiem jak mój odradzam - lepiej weź murinusa :P
-
wszystkie te pajaki sa wyjatkowe i kazdy z nich jest ciekawy na swoj sposob
-
Chcesz mieć wrażenia - to kup Haplopelmę jakąś... Tyle, że z nia nie ma zabawy i trzeba uważać.
-
ja dzis kupilem dwie male chromki ;-) L1 jak narazie ztwierdzam ze sa cudne z wygladu ;] i te pajeczyny ala murinus supper.
Irminia maly diabel, musisz uwazac zeby nie zwiala, czesto pod ziemia siedzi jako maluch i podrostek, wiec przygotuj sie jak by to byl pajak podziemny, Jak trafisz agresora bedziesz mial DUZO WRAZEN!! ;-) Psalmopoeusy potrafia byd dosc wredne.
gieni nie mam chodz jest ladna.
Pozdrawiam.
-
Zrób jak radzi robert .p. albo pooglądaj sobie happy three friends
-
Też mam małe chromki - 4 dni temu podrosły do L2 )) Są przepiękne. Zdecydowanie polecam - są szybkie, plotą dużo pajęczyny i raczej aktywnie polują na zdobycz, a nie tylko czekają aż ofiara sama blisko podejdzie. To samo tyczy się cambridgei, więc jak sądzę irminii też. Obu tych ptaszników (psalmopeusa i chromatopelmy) ataki są prawie zawsze bardzo efektowne. Pod tym względem geniculata również jest niczego sobie, ale ona najczęściej czeka w bezruchu aż obiad sam podejdzie.
Podsumowanie: chromka albo irminia - remis.
-
hehe... no te filmiki tez dostarczaja duzo wrazen.
Uprawnienia umieszczania postów