-
Chroma ? Irmina? Geniculata?
Planuję zakup pająka. Posiadam już ptasznika tygrysiego, jest spoko ale nie dostarcza mi oczekiwanych emocji. Praktycznie cały czas siedzi w jednym miejscu, tylko w nocy trochę się rusza. Polowania są mało efektowne.
Więc doradźcie mi którego pająka z tych 3 wymienionych w tytule wybrać. Podawajcie plusy i minusy pod względem :
-->ruchliwości
-->efektywności ataku
-->całokształt
Z góry dzięki.
-
Re: Chroma ? Irmina? Geniculata?
-
moja irminia nie jest zbyt ruchliwa siedzi caly czas w jednym miejscu ale moze dlatego ze nie ma 3 nog :| :/ :[
-
hehehhe i Ty sie jeszcze dziwisz, a Ty bylbys ruchliwy bez 2 nog i jednej reki?
-
A więc
Chromka wygrywa pod względem aktywności, bo Irminia z reguly siedzi w swoim "kominie" albo "tunelu", zalezy co zbuduje.
Genia siedzi w miejscu
Irminia ma tę wadę, że często nie będziesz jej widzieć (na wierzchu).
Wszystkie 3 pająki jedzą dobrze, co do ataku, zalezy od ofiary, moja chromka jest bardzo skoczna przy lotnym pokarmie, co do geni powiedziec nie mogę nic, bo karmię ją tylko mączniakami, więc zwyczajnie atakuje jak kędzior.
Irminia hm też w dużej mierze dostaje mączniaki, muchą nie była zainteresowana :|
Z całokształtu wziąłbym chromkę lub irminię, genia nie jest tak ładna, ale cenowo jest jak za darmo, więc możesz kupić jako gratis sobie ;P
-
-
Piszesz ze masz ptasznika tygrysiego, czym go karmisz ??? Zapewne pinkami, badz mączniakami. Zmien rodzaj pokarmu muchy, swierszcze. Są bardziej ruchliwe, pajączek musi sie namęczyć rzeby zdobyc pokarm, przez co bedzie bardziej aktywny, ruchliwy, może ma to wpływ na agresywność. U mnie było podobie tak jak opsuje. Karmiłem pajaki maczniakami i pinkami, zero atrakcji, zmieniełem tylko pokarm na swierszcze, od razu sie rozruszały, teraz mam kilka agresorów atakujacych wszystko co pojawi sie na ich terenie a polowania sa naprawde ciekawe polecam spróbować.
-
Chromka albo irminia. Raczej chromka lepsza, częściej będziesz musiał za nią ganiać.
-
-
to moze wdowę chcesz odemnie kupić? heh żartuje bo nie soprzedaje swoich pająków
Uprawnienia umieszczania postów