-
Re: Jad B.Smithi
...i zbadac kompleksowo w domowych warunkach...
-
Przy kontakcie z kazdym pajakiem nalezy zakladac, ze jest sie uczulony na jego jad, a pajak jest smiertelnie jadowity Wiem, ze to smieszne, ale jak sie czlowiek nauczy szacunku, to jakos zwierzaczki nie gryza.
Nie mozesz miec pewnosci, ze skladnik jadu pajeczego nie wywola u Ciebie reakcji alergicznej. Najlepiej zapytaj lekarza, jak Twoj organizm, przy wadzie aorty, jaka wymieniles zareagowalby powiedzmy na pozadlenie przez pszczoly/osy (to pytanie jest w tym wypadku zasadne).
I koniecznie zapytaj sie, czy przy Twojej wadzie aorty, wstrzas anafilaktyczny nie nioslby wiekszego ryzyka, niz u osoby bez tej wady aorty.
(juz pomijam to, ze wstrzas anafilaktyczny moze byc niebezpieczny dla zdrowia i zycia u doroslego i silnego czlowieka)
-
kurcze-z dnai na dzień coraz mniej mi się podoba ta chodowla:P-jak się tak tego naczytam......
.........
dalej czekam aż ktoś mi powie ile mam czasu-będąc uczulonym aż kopne w kalendaż-zanim karetka przyjedzie...???
-
Hehe... gdybym ja trzymal sie wszystkiego, co pisze w gazetach, to nie przechodzilbym przez pasy ze wzgledu na czestosc potracen.
-
Szaryproroku, bedziesz wiec czekal do us...miechnietej smierci, zaprawde powiadam ci.... Nikt ci tego nie powie, bo pewnie nikt nie zostal smiertelnie ukaszony przez B. smithi. Nikt tez nie prowadzil takich badan. Moze byc tak, ze sie udusisz po 2 minutach, moze byc tak, ze bedziesz charczał z na pol spuchnietym gardlem 2 godziny. Zalezy od uczulonego, dawki jadu... Znajac polskie realia, to lepiej wyjsc przed dom i zlapac taksowke, po czym samemu udac sie na pogotowie, niz czekac .
-
Uprawnienia umieszczania postów