-
Re: H.lividum- prawda czy zabobon
torfu jak najwiecej i zamykane oczywiscie od gory zeby ci sie to nie wysypywalo. tak 40(wys) x 20 x 20 byloby dobre
-
a moj odrazu ucieka jak sie zblizam, fajnie sie oglada jego tunele!!
-
Co do terrarium....dla malego wystarczy jakas niewielka tuba. Bardzo dobrze sprawdzaja sie pojemniki prozniowe (oczywiscie uprzednio podziurawione) oraz pojemniki na zywnosc. Terrarium najlepiej budowac juz podrosnietym osobnikom.
-
jakiej wielkości pojemnik dla L4 i jaki jest duży taki ptasznik a terrarium dla jak dużego?
-
a jakbym zrobił terrarium 30/30/30wys to ile mam dać torfu albo ile zapasu przestrzeni między torfem a klapą,
ponawiam moje pytanie jakiej wielkości jest lividum L4? oraz po której wylince moge ją włożyć do terra o podanych wyżej wymiarach
-
torfu daj 2/3 pojemnika a nawet troszke wiecej, tzn koło 20 cm minimum
-
albo nie czaicie albo nie wiecie
ponawiam moje pytanie jakiej wielkości jest lividum L4? oraz po której wylince moge ją włożyć do terra o podanych wyżej wymiarach
-
Re: albo nie czaicie albo nie wiecie
do takie go terra to sie nadaje dorsła sztuka, L4 jest jeszcze mała - gdzies miedzy 1,5-2 cm ciałka, także wystarczyłby ci pojemnik o wysokości 15-20 cm, szerokosci 7-10 cm i długosci tez 7-10 cm, ważne jest żeby miała gdzie kopać...
-
a jakbym poprostu do takiego terrarium nasypał mniej torfu a za kilka wylinek bym ją wyciągnął i nasypał więcej?
-
nie to bez sensu bedzie miała i tak za dużą powieszchnie - 30x30 to troche za dużo jak na tak małego pajączka, myśle że bez problemu znajdziesz jakiś mały pojemnik plastikowy....
Uprawnienia umieszczania postów