Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Minatrix wylika czy śmierć

ziu
    Guest

Re: Minatrix wylika czy śmierć

dyskusja nie ale niech zostawi moze i przezyje, ja mialem kiedys tak z dorosla samica murinusa byla w takim letargu ponad 2 tygodnie po czym wszystko sie odmienilo i ozyla, tylko ze moja przemarzla.

Gdansszczanka glowa do gory!!!

napisz jak z ta miniatrix??

Pozdrawiam.

SPeCTeR
    Guest

Jesli rusza sie odwlok, to raczej nie jest to oznaka bijacego serca, a pasozytow wewnterznych

kak
    Guest

Specter, świeżo po wylince czasami widać, że bije serce.
    Ziu o tym pisał kiedyś.

ziu
    Guest

dokladnie kak ma racje, kiedys zaraz po wylince moja versi "pulsowala" tzn ruszal jej sie odwlok i wloski na nim, mialem schize ze to nicenie ale troche poobserowalem i jednak okazalo sie to bicie serca u jeszcze "szczuplej" (maly odwlok) versi. Wiec mysle ze jeszcze nie wszystko stracone.

Gdzies mialem filmik jak to wyglada.

Pozdrawiam.

SPeCTeR
    Guest

SWIEZO PO wylince, a jak napisala Gdanszczanka trwa to juz pare dni. Po tym okresie nie jest to widoczne, btw swiezo po wylince oznaki "bicia serca" to raczej "pompowanie" nowego pancerza

ziu
    Guest

hmm nie wiem skad to wziales ;] pompowanie pancerza ale nazywaj to jak chcesz ;] nawet awi mowila ze to bicie serca ale moze i zarzucila pompke ;] dla mnie takie to wyssane z kosmosu. Hmm watpie ze to pasozyty tam laza i az tak widac, ale ktoz wie moze i tak. Niedlugo sie wszystko okaze.

Vanaloon
    Guest

No moje zawsze na moment przed wylinką takie zaspane są że można bby nimi turlać i się tmy nie przejmą za bardzo. Dlatego cokolwiek by się nei działo nie wolno Interweniować (!)...

dario_terrarysta
    Guest

Naprawde Mi przykro :/ Raczej nic nie da sie zrobić , awi czy młode czy starsze to i tak wrażliwe .

przemek_lewy
    Guest

co do tego co mowiliscie ze po co go przekladalas na plecy to mam sporo zastrzezen
    mialem dwa przypadki ze pajak sie nie odwrocil na plecy, odstrzelil karapak a pajak nieruchomo stal dalej, w jednym przypadku pajak zdechl w drugim go odwrocilem na plecki i spokojnie przeszedl wylinke, podobna sytuacje mial kordian i tez odwracal pajaka, dlatego nie uwazam zeby to byla bezposrednia przyczyna tych problemow, wresz przeciwnie jak bys zostawila tak duzego pajaka w normalnej pozycji, mogla bys sobie darowac jaka kolwiek nadzieje, na stojaco to moga sobie nimfy wylinki przechodzic, nawet L1 nie daja rady na stojaca a co dopiero L12, pisalas ze pomagalas zdjac stary karapas na moje to moglo pogorszyc sytuacje, no ale tak bywa avi sa delikatne tak jak ziu pisal, dlatego sa tak rzadkie i takie drogie, czesto sie zdaza ze nie przechodza wylinki prawidlowo, a co do pasozytow to watpie ze to one byly, bo tak to ten pajak by nie dal rady przezyc do wylinki(jezeli byly podskorne) na moje to bylo to "serce pajaka" czasami jest widoczne nawet po paru dniach szczegolnie u avi mozna dosc latwo je dostrzec a jak sadze dosc intensywnie wpatrywalas sie w pupilka i moglas je dostrzec.

przemek_lewy
    Guest

aha sorki za bledy jak cos, a co do pajaka to podejrzewam ze zblizala sie jej wylinka i podczas podrozy mogla sie zestresowac co przyspieszylo wylinke a nie byla do niej gotowa, lub druga opcja - juz mogla sie jej zaczac pod koniec podrozy i przestala ja przechodzic,
    jesli to byla bezposrednia przyczyna nic juz nie zrobisz sorki:/

Uprawnienia umieszczania postów