-
Re: Chromka+maczniak= brak nogogłaszki
Kiedyś miałem podobny przypadek z Kędziorem. Pamiętam, że ni stąd ni z owąd zaczął "skoślawiła" mu się noga. Oczywiście nie było to problemem wynikającym z wylinki.
Brałem dwie opcje pod uwagę:
1. Uszkodziłem pająka podczas otwierania/zamykania pudełka;
2. Uszkodził go mącznik.
Ponieważ podczas manipulacji w pudełku zawsze uważam, żeby maluchom nie zrobićkrzywdy, to ostatecznie byłem skłonny usnać drugą opcję. Tym bardziej, że podawane mączniki były dość duże w stosunku do pajączka.
-
Wydaje mi się , ze to mogła być sprawka mączniaka , gdy zaczął go gryźć (uszkodził mu noge) , zaatakował go zabił i amputował sobie noge , takie jest moje zdanie .
-
mi sie zdaje że to wina mączniaka. bez przesady, mączniaki nie są takie szybkie. ewentualnie mógł go niefortunnie zaatakować (tak jak czasem złapiesz piłkę i wybijesz/złamiesz palca). mój cambri niedawno chyba sam sobie amputował noge bez powodu chyba. dałem mu malutkiego świerszcza, widziałem jak go zabił. zostawiłem w spokoju, na napstępny dzień otwieram pojemniczek patrze, coś mi nie pasuje - cambri nie ma nóżki.
a może poprostu ta nogogłaszczka mu przeszkadzała;p. o kurde ale sie rozpisałem, pozdrawoiam narqa
-
Norek napisał(a):
> sam sobie amputował noge bez powodu
Nie ma takiej możliwości.
Co najwyżej z nieznanego Ci powodu. :]
Uprawnienia umieszczania postów