Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: mam wazne pytanko co do haplopelmy lividum

michaśśś
    Guest

mam wazne pytanko co do haplopelmy lividum

mam haplopelme lividum , wiem że to jest podziemny pajaczek czy konieczne jest umieszczenie duzej ilości podłoża czy mozna go trzymać jako gatunek naziemny ? jeśli mozecie to napiszcie jak wy trzymacie te lividum . pozdrawiam

Samael
    Guest

Re: mam wazne pytanko co do haplopelmy lividum

Skoro jest podziemny to chyba lubi przebywac po ziemia :] Jesli dasz mu malo podloza i nie bedzie mogl sie ukryc stanie sie agresywny i moze Cie pokasac !! Patrzylem w Twoj profil i jestem troche zdziwiony Twoim pytaniem :|

SDY
    Guest

Daj wiecej podloza. Pajak bedzie sie czul nieswojo i bedzie cigle zestresowany brakiem mozliwosci wykopania sobie ukrycia.

Gufi
    Guest

Po co męczyc zwierzaka jak mu dasz mało ziemi to stanie sie agresywny i bedzie siedział skulony i tyle bedziesz miał jak juz kupiłes pająka podziemnego to staraj mu sie zapewnic jak najlepsze warunki do zycia przeciez w terrarystyce tez chodzi o to, żeby stworzyc jak najlepsze warunki zwierzakowi.

morda
    Guest

U mnie jak sobie nie miała gdzie pokopać to prawie w ogołe nie jadła. Jak dostała nowy pojemnik gdzie mogła ryć ile wlezie dostała takiego apetytu, że hej..

cage
    Guest

po to jest podziemny żeby był pod ziemią, więc po co go trzymać na powierzchni ?!
    nasyp tyle ziemi żeby się mógł swobodnie zakopać i zrobić sobie kryjówke by mógł się czuć bezpiecznie i jak u siebie.

Atrax
    Guest

I niekoniecznie musi byc duzo przestrzeni podlogowej. Najbardziej liczy sie wysokosc.

Masa
    Guest

Aaa jak widze takie posty to mi od razu cisnienie skacze..na sile tez mozna orla do kurnika na grzede wstawic:]
    Skoro jest podziemny to znaczy,ze musi kopac..jesli masz mala H.l to daj w pissboxie 3/4 substratu itd.

Gufi
    Guest

Masa on ma dorosłą H.Lividum (kilka postow nizej).
    Michaśśś mysle ,ze wiedziałes ze kupujesz pająka podziemnego (przypuszczam:>) i wiedziałes ze one zyja pod ziemią a jak widze nie chcesz zeby sie kopała to po co ją kupiłes ? Daj jej te 20-25 cm podłoza moze akurat trafisz na jakąs inna ktora nie bedzie siedziec w norce.

leviatan
    Guest

Słuchaj: Człowiek jest gatunkiem naziemnym :> to tak jakbyś kazał mu mieszać na drzewach :P

Uprawnienia umieszczania postów