Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: blondi i anolis

morda
    Guest

Re: blondi i anolis

Ja w tym nie widze nic okrutnego.... no ale cóż - każdy ma inny pogląd na to.

cyclosternum
    Guest

hyyyy gdybym posiadał osobnika(jakiegos gada) który miał by mi niedługo pasc to bym bez problemu go skarmił taka jest natura i niema co sie temu przecistawiac ale napewno bym nie kupił gada by skarmic go bo poprostu to jest bez sensu.co do tego co jest lepsze to już kwestia gustu mam pająki,gady miałem owady i płazy i najbardziej podobają mi sie pająki i co z tego że sie mało ruszają ale są zaje... pod względem wyglądu,sposobu odrzywiania i przez to jak rosną itp.Gady na swój sposób też są fajniutkie masz felsumki to bardzo fajnie sprawia ci przyjemnosc ich posiadanie fajnie twoja sprawa komus sprawia frajde skarmianie anosisa jego sprawa
    a teraz ide spac dobranoc

PrzemekB
    Guest

Jak możesz porównywać dziecko do anolisa a pająki do lwów w klatkach :/ ... a pozatym to jak można twierdzić że pająk jest gorszy od gada bo się mniej rusza??...Śmieszy mnie takie podejście.Może chcesz psa?.Bo niedługo będę miał małe Alaskany malamuty...wiecej sięrusza od gadów...czyli...hmmm...jest fajniejsze!!!

PrzemekB
    Guest

Poprawka ... "więcej się ruszają od gadów, w końcu pies!...czyli...hmmm....psy są fajniejsze!!! :]"

rastafaq
    Guest

A nie mowilem , ze bedzie lawina ?? :PP
    Ja nie mam zadnych oporów co do podawania gadów czy plazów pajakom,co mam to dam takie jest prawo dżungli,a to , że moje pajunki w niej nie zyją musze im jakoś wynagrodzić
    Wiadomo, ze jednemu sie podoba anolisek,piciupisek czy inny gad,mi taki anolisek np.zwisa,wole pajaki i chcialbym im stworzyć jak najlepsze warunki i pokarm, a skoro mu anolisek smakuje to i czemuż go nie podać ??
    Ja np.bardzo lubie krówki , a wrecz kocham te stworzenia i każdemu co zjada taka biedna króweńke bym urwał łeb, bo przecież może wpierd.... kartofle, których nie trzeba zabijac , a mozna sie nimi wyzywić i w ten sposób króweńka by ocalała i jadla sobie trawke zielenistą i soczystą machajac przy tym radośnie ogonkiem i od czasu do czasu leciutko wymionkiem.
    Dobra, koniec wypowiedzi , bo nie chce sie juz wkurzać na to wszystko,tyle z mojej strony.The End.

ketnip
    Guest

o cholera rastafaq, ale poetycko.... :P:P:P

Gufi
    Guest

Lepiej niech dają anolisa niż naszą Polską ZWINKE ,która jest pod ochroną

Melissa
    Guest

Wiece co myślałam do tej pory, że terrarystyka polega na fascynacji zwierzętami, a nie zabijaniu jednych kosztem drugich, gdy nie ma takiej konieczności...
    Szkoda, że się myliłam...

tokaga
    Guest

Porównywanie "prawa dzungli" (gdzie podobne obrazki są normą) z warunkami terrarium (gdzie raczej zwierzeta mają zapewnione bezproblemowe życie) jest delikatnie mówiąc głupotą...

morda
    Guest

Każdy tu ma swoje zdanie i do porozumienia i tak nie dojdziecie.

Uprawnienia umieszczania postów