-
Re: Prosze o szybka pomoc w sprawie chorej chromki
mi sie wydaje ze bedzie kiepsko z twoim pajakiem bo pajaki nierpzechodza tak wylinek :/ raczej jakies porazenie ukladu nerwowego lub cos w tym stylu
-
No chromka lezy do tej pory w takiej pozycji jak na ostatnim zdjeciu zalaczonym przezemnie. Naskorek "zszedl" jedynie z karapaksu i odwloka. Co dalej ? Wydaje mi sie ze jednak najlszepszym rozwiazaniem bedzie lodowka bo ona sie tylko meczy :|
-
cos ty sie na ta lodowke tak uparl????? poczekaj jeszcze 1 dzien
-
Chromka dalej lezy tak jak lezala, nie widac oznak zchodzenia skory z odnoz.
-
Miałem 3 takie przypadki. 2x z b.smithi i właśnie jeden z chromą. Jednego smithi zostawiłem tak jak był, czyli normalnie z nogami powywijanymi do góry, tak jak na Twoich zdjęciach, to wylinki nie przeszedł i padł. Drugie smithi i chromkę odwróciłem i normalnie przeszły wylinke i żyją sobie całe i zdrowe (zrobiłem to od razu jak zauważyłem takie zachowanie, teraz może być za późno, ale spróbuj, tylko delikatnie i nie uszkodź pająka). Tu masz zdjęcie smithi, któremu się nie udało:
<center>
-
Wg to nie wylinka. Ona ma czarny tyłek, tak jak przed wylinką?
Wg. mnie to paraliż... z pająkiem raczej już nic nie zrobisz. Mi tak padła samica cambridgei.
-
Możliwe bo w sumie nie widać, aby stary karapaks "odpękł", jak to miało miejsce w moich przypadkach. Kiedyś ktoś pisał na forum, że miał też taki przypadek, ale po kilku czy kilkunastu dniach wszystko wróciło do normy.
-
Coz, zostaw pajaka jeszcze tak z 2 dni. Jezeli w tym czasie sie nic nie zmieni, to wtedy go wlozysz do zamrazarki. Ale nie chcialabym ci robic za duzych nadziei...
-
Uprawnienia umieszczania postów