Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Prosze o szybka pomoc w sprawie chorej chromki

Tomek_Nie
    Guest

Re: Prosze o szybka pomoc w sprawie chorej chromki

mi sie wydaje ze bedzie kiepsko z twoim pajakiem bo pajaki nierpzechodza tak wylinek :/ raczej jakies porazenie ukladu nerwowego lub cos w tym stylu

Matt_ns
    Guest

No chromka lezy do tej pory w takiej pozycji jak na ostatnim zdjeciu zalaczonym przezemnie. Naskorek "zszedl" jedynie z karapaksu i odwloka. Co dalej ? Wydaje mi sie ze jednak najlszepszym rozwiazaniem bedzie lodowka bo ona sie tylko meczy :|

popekjr
    Guest

cos ty sie na ta lodowke tak uparl????? poczekaj jeszcze 1 dzien

Matt_ns
    Guest

Chromka dalej lezy tak jak lezala, nie widac oznak zchodzenia skory z odnoz.

Kordian
    Guest

Miałem 3 takie przypadki. 2x z b.smithi i właśnie jeden z chromą. Jednego smithi zostawiłem tak jak był, czyli normalnie z nogami powywijanymi do góry, tak jak na Twoich zdjęciach, to wylinki nie przeszedł i padł. Drugie smithi i chromkę odwróciłem i normalnie przeszły wylinke i żyją sobie całe i zdrowe (zrobiłem to od razu jak zauważyłem takie zachowanie, teraz może być za późno, ale spróbuj, tylko delikatnie i nie uszkodź pająka). Tu masz zdjęcie smithi, któremu się nie udało:
    <center>

morda
    Guest

Wg to nie wylinka. Ona ma czarny tyłek, tak jak przed wylinką?

Wg. mnie to paraliż... z pająkiem raczej już nic nie zrobisz. Mi tak padła samica cambridgei.

Kordian
    Guest

Możliwe bo w sumie nie widać, aby stary karapaks "odpękł", jak to miało miejsce w moich przypadkach. Kiedyś ktoś pisał na forum, że miał też taki przypadek, ale po kilku czy kilkunastu dniach wszystko wróciło do normy.

Awikularia
    Guest

Coz, zostaw pajaka jeszcze tak z 2 dni. Jezeli w tym czasie sie nic nie zmieni, to wtedy go wlozysz do zamrazarki. Ale nie chcialabym ci robic za duzych nadziei...

Matt_ns
    Guest

R.I.P

Uprawnienia umieszczania postów