-
Problem z roza
roza dzisiaj przechodzila wylinke i .... przeszla ale nie do konca wylinka zeszla z nog i glowotulowia a z odwloka nia. Czy ja moge jej jakos pomoc??? czy mam cos robic??? czy zostawic ja w spokoju???
Z gory dzieki za odpowiedzi!!
Pozdrawiam Smithib
-
Re: Problem z roza
poczekaj a na drugi dizen jak niezejdzie samo sproboj leciutko z wyczuciem sciagnac ta skore pensetka
-
zwiększ wilgotnośc ale nie rób błota!Zostaw ją na noc i zobacz jutro. jeżeli sie nie uwolni to jej pomóż.
-
jesli jej sam nie pomagales gdy liniala to poczekaj, moze zejdzie, a jak nie zejdzie to kombinuj
-
Skrop terra i poczekaj przez noc, a jutro sprawdz jurtro czy zaszla jak nie to lekko skrop odwlk i sprobuj z wyczuciem sciagnoc wylinke!!!
POWODZENIA!!!!
POZDRO
-
pająki czasem długo zrzucają wylinkę, więc nie masz się co martwić bo moze sobie poradzi. najlepiej jak zwiększysz wilgotność jeżeli to nie pomoże to: można nanieść krople wody na miejsce gdzie jest problem z odklejeniem się starego pancerza i spróbować ściągnąć delikatnie stary pancerz.
zresztą wszystko jest w archiwum i między innymi tutaj:
http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=79675&t=79675
-
ok poczekalem i ... nie zeszla a to nie o to chodzi ze w jednym miejscu nie zeszla ta wylinka tylko na calym odwloku jest jak normalnie przed wylinka !!! a ta czesc z konczyn i glowotulowia wisiu pod nim i przeszkadza mu. a nie latwo jest z niego sciagnac bo jest to mala roza teraz przechodzila 4 wylinke.
Pozdrawiam Smithib
Uprawnienia umieszczania postów