Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Rzucili dzieci pająkom!

koperr
    Guest

Rzucili dzieci pająkom!

Na taki tytuł natrafilem czytajac dzisiejszy "Fakt".Oto co bylo w nim zawarte:

To byl szok!Gdy policjanci z Legnicy weszli do jednego z mieszkan,nie mogli uwierzyc wlasnym oczom.
    Zobaczyli zostawionych bez opieki dwoch glodnych chlopcow w wieku 4 i 6 lat .Dzieci byly same od kilku dni.Obok nich w szklanym terrarium ,mieszkaly dwa smiertelnie grozne ptaszniki .Policjanci zabrali chlopcow i ruszyli na poszukiwania rodzicow.

1)Przez takich bezmyslnych ludzi cierpimy my terrarysci posadzani o jakies dziwne praktyki trzymania "smiertelnie groznych ptasznikow"

2)Przez takich bezmyslnych reporterow rowniez cierpimy bo do slowa ptasznik jak ulal pasuje epitet "smiertelny", a jak wynika z wiedzy reportera,(czy redaktora nie wiem);(Obok nich w szklanym terrarium ,mieszkaly dwa smiertelnie grozne ptasznik;zwroccie uwage na l.pojedyncza terrarium ),ktoremu gdyby ktos zapewne nie powiedzial ze ptasznik to pajak to by wymyslil cos bardziej przerazajacego.

3)Nalezy walczyc z niewiedza ,aby nas nie postrzegano jako sadystycznych hodowcow.Nie chowajmy sie z naszym hobbym tylko mowmy o nim jak najwiecej ludziom nie majacym pojecia co to jest.Tylko w ten sposob zyskamy uznanie i sile przebicia jako zrzeszona grupa mogaca skutecznie lobbowac krzywdzace nas ustawy.

pozdrawiam

Theraphos
    Guest

Re: Rzucili dzieci pająkom!

CZyli co? Ten pseudo reporter twierdzi żę rodzice zostawili swoje dzieci z pająkami żeby one ich uśmierciły czy co?

Awikularia
    Guest

Coz za wysoki poziom wiedzy w redakcji FAKTU! Kurcze, przypominaja mi sie SKANDALE z lat 80-tych.... :/ Mam w akwarium 30 cm rybe. Kurde, nie zostawie gosci samych, bo ich zezre albo pokłuje kolcami z płetwy grzbietowej :/.

Dawidptasznik
    Guest

Ale napewno nie napisali jakie to byly pajaki nie zdziwil bym sie jak byly by to kedziory!!!
    Smieszne ale prawdziwe ludzie wypowiadaja sie na temat tych zwierzat nie wiedziac o nich nic !!!
    Zawsze jak cos pisza o ptasznikach w gazetach to wiekszosc bzdur i sprzecznosci jak jest naprawdem, ale my na to nie mamy wplywu- niestety !!!
    Aha i zgadza mie z koperr ze powinismy mowic duzo o naszym hooby, bo ludzie uwzaja ze pajaki to smiertelne bestie majace 30 cm jak ostatno czytalem w programie telewizyjnym!!!!
    POZDRO

robert.p.
    Guest

No co Wy,nie wiecie że terrarysci rzucają pająkom dzieci do pożarcia? :P
    Fajna gazeta ten "Fakt".Wali prawde prosto w oczy,ujawnia to co nie powinno być ujawnione.
    Redaktor powinien zostac bajkopisarzem.

PS.
    "Skandale" były ciekawsze-pamiętam taki tytuł "Galaktyka w kształcie noworodka!!"
    To była czad gazeta,teraz już takich nie ma

morda
    Guest

No cóz.... własnie przez coś takiego ludzie gdy się dowiedzą co mam w domu uważają mnie za wariata i nie chcą do mnie przychodzić..

Może wyslemy do redakcji Faktu śmiertelne albopilosum? Zje wszytkich i po sprawie.

cage
    Guest

po:
    1) media to idioci i robią z igły widły
    2) ludzie żyją stereotypami, dla nich ptasznik czy tarantula i niezaleznie jakiego gatunku to jedno i to samo
    3) jak niby fakt ma podać inf. co to były za gat. skoro się na tym nie znają ?!
    4) policja przyszła od tak i zapukała ?! czy jaka była przyczyna że przyszli bo jakis haczyk tu jest ;P
    5) Ide się szykować bo zaraz mam komers ;P

morda
    Guest

ad 1) True, true.....
    ad 3) No jak to co to za gatunek? Oczywiście, że ptasznik jadowity! Nie słyszałeś o takim?

Miłej zabawy na komersie, nie pij za dużo

cage
    Guest

a no taaaaak, to ten pająk faktycznie, widzięłm jego fote na giantspiders.com ;P
    no pewnie że nie bede pił. widziałeś mnie morda kiedyś z browarem ?! ;D

koperr
    Guest

O jakie pajaki chodzi nie bylo napisane,ale jedno jest pewne smiesznie by bylo gdyby napisali ze to kedziory!!! heh

Uprawnienia umieszczania postów