-
Re: HysterocratesyHysterocratesy
Albo jakąś hybryde dostaniesz...
Ale tym się nie zrażaj - naprawdę warto wg. mnie. Świetnie ptaszniki.
-
Re: Hysterocratesy
Ok dzięki za odpowiedzi ale zapomniałem zadać jeszcze jedno pytanie . Jaka wentylacja jest dla nich najlepsza? Wiem że otwierane od góry powinno być... więc może na 'suficie' ale jaka siatka? Bo przecież są bardzo silne.
-
Najlepiej ta perforowana blacha, taka jak w Biofilu jest. A i zrób jakiś zameczek, czasem moga przesunąć szybę. G. rosea od kumpla szybę natomiast podniosła, uciekła i spadając z półki się zabiła. Tak to jest jak szyba nie ma zabezpieczeń.
-
nie genotyp a holotyp ;];]
-
W tym konkretnym przypadku chodzilo o genotyp poniewaz osobnik wysuszony jest w gablotce muzeum, czyli fenotyp jest znany
Holotyp to genotyp i fenotyp, chyba ze mi sie cos pomylilo ;]
-
holotyp to osobnik uznany za wzorcowy przez odkrywce
fenotyp to jest uwidocznienie cech wynikajacych z genotypu + cechy nabyte niezalezne od genomu ( np blizna)
genotyp to jest zbiur genów harakterystycznych dla gatunku a genom dla osobnika ;]
-
Myslalem ze holotyp (od greckiego holos oznacza genotyp+fenotyp :] Wiec mi sie pokickalo :P
-
Re: Hysterocratesy
Hmm a co z wystrojem terrarium? Czytałem że nie poleca się 'tapet' bo akurat przy tej ściance może zrobić tunel i nie będzie go widać... Ale można np. przykleić ją równo z podłożem i będzie już ładniej wyglądało a prócz tego polecacie coś do wystroju? Miseczka jest potrzebna?
-
Terrarium dla Hysterocratesa to puste terra z jakimiś 20cm ziemi. Nie dawaj dekoracji bo albo się zapadną pod ziemię albo pająk je zasypie. Tapeta też nie potrzebna. Po prostu puste terrarium + dużo ziemi. To im najlepiej odpowiada.
-
Uprawnienia umieszczania postów