Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Hysterocratesy Hysterocratesy

morda
    Guest

Re: HysterocratesyHysterocratesy

Albo jakąś hybryde dostaniesz...
    Ale tym się nie zrażaj - naprawdę warto wg. mnie. Świetnie ptaszniki.

sskin
    Guest

Re: Hysterocratesy

Ok dzięki za odpowiedzi ale zapomniałem zadać jeszcze jedno pytanie . Jaka wentylacja jest dla nich najlepsza? Wiem że otwierane od góry powinno być... więc może na 'suficie' ale jaka siatka? Bo przecież są bardzo silne.

morda
    Guest

Najlepiej ta perforowana blacha, taka jak w Biofilu jest. A i zrób jakiś zameczek, czasem moga przesunąć szybę. G. rosea od kumpla szybę natomiast podniosła, uciekła i spadając z półki się zabiła. Tak to jest jak szyba nie ma zabezpieczeń.

Baku
    Guest

nie genotyp a holotyp ;];]

Maikardaaion
    Guest

W tym konkretnym przypadku chodzilo o genotyp poniewaz osobnik wysuszony jest w gablotce muzeum, czyli fenotyp jest znany
    Holotyp to genotyp i fenotyp, chyba ze mi sie cos pomylilo ;]

Baku
    Guest

holotyp to osobnik uznany za wzorcowy przez odkrywce

fenotyp to jest uwidocznienie cech wynikajacych z genotypu + cechy nabyte niezalezne od genomu ( np blizna)
    genotyp to jest zbiur genów harakterystycznych dla gatunku a genom dla osobnika ;]

Maikardaaion
    Guest

Myslalem ze holotyp (od greckiego holos oznacza genotyp+fenotyp :] Wiec mi sie pokickalo :P

sskin
    Guest

Re: Hysterocratesy

Hmm a co z wystrojem terrarium? Czytałem że nie poleca się 'tapet' bo akurat przy tej ściance może zrobić tunel i nie będzie go widać... Ale można np. przykleić ją równo z podłożem i będzie już ładniej wyglądało a prócz tego polecacie coś do wystroju? Miseczka jest potrzebna?

morda
    Guest

Terrarium dla Hysterocratesa to puste terra z jakimiś 20cm ziemi. Nie dawaj dekoracji bo albo się zapadną pod ziemię albo pająk je zasypie. Tapeta też nie potrzebna. Po prostu puste terrarium + dużo ziemi. To im najlepiej odpowiada.

sskin
    Guest

a miseczka z wodą?

Uprawnienia umieszczania postów