Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: karmienie pajakow

docxp
    Guest

Re: karmienie pajakow

Tak myślałem, ale dużo osób ją popełnia a nikt o tym nie mówi i ludzie mogą nieświadomie mylić mącznika młynarka z mączniakiem rzekomym.

Awikularia
    Guest

No, niekoniecznie pomyli. Ja np. nie mailam pojecia, ze jest grzyb o nazwie mączniak, i podejrzewam, ze malo kto to wie. Tak wiec jak sie mowi "mączniak" czy "mącznik", to terrarysta widzi zoltego robala, a nie grzyba. Tak wiec pomylki nam raczej nie groza .

docxp
    Guest

Zdaję sobie sprawę, że terraryści myśląc mączniak mają na myśli robala, ale po co wprowadzać błędne nazwy.

Atrax
    Guest

Jak najbardziej sie zgadzam. Nie wolno mylic grzyba z owadem, ale w tym wypadku dosc latwo o przypadkowa literowke.
    Nawet mi sie kiedys zdarzylo napisac "maczniak", piszac posta w pospiechu.

_andros
    Guest

ja moim daje:2 rodzaje świerszczy, drewniaki, żuki gnojaże, jakieś tłuste larwy jak sie na działce trafią, i czasami jak już naprawdę nie mam co im dać to daje im ćmy. a jeśli chodzi o jakies witaminy to np. dajesz świerszczą raz np. ogórke, innym razem pomidora, sałate, jabłko, marchewke, płatki owsiane itd. żeby świerszcze miały dużo witamin które podem idoą do ptasznika

Uprawnienia umieszczania postów