-
Re: Heteroscodra maculata
Witam
Też się zastanawiam nad kupnem tego pająka.
Czy któryś z hodowców mógłby napisać coś więcej o nim ?
Interesuje mnie przede wszystkim tempo jego wzrostu i to czy nalezy do bardzo delikatnych pająków które padają nawet po krutkim okresie spadku temperatury ( np w nocy 17 stopni )
-
Kubba a ty ile masz pająków?? pytam sie z ciekawości
-
H. maculata jest wrażliwa na wilgotnośc, nie na temperaturę. Rośnie dość szybko, gdy sa dobrze karmisz.
-
H. maculata i S. calceatum pochodza z tej samej rodziny i zyja w bardzo podobnych warunkach. Jad maja rowniez porownywalny. Ja zauwazylam, ze H. maculata jest bardziej plochliwa, niz S. calceatum. U mnie zaden osobnik nie byl agresywny, a raczej plochliwy. Przy kazdym poruszeniu w terrarium czy kolo niego ucieka do kryjowki...
-
Pani Awikulario, a według pani lepiej przed maculatą zacząć od murinusa?? Co Pani o tym sądzi??
-
To juz jak ty sam uwazasz. Moze byc Heteroscodra, moze byc i Pterinochilus. A moga byc oba .
Aha, i prosilabym nie pisac do mnie na forum "prosze pani", bo sie czuje jakos tak staro :P:P:P wystarczy na "ty".
-
miałem młode jednego się pozbyłem i zakupiłem sobie samice L13 i trafiła mi się bardzo agresywna druga jest obecnie L7.zapomniałem dopisać ją do profilu.
-
Nie ma sprawy
Uprawnienia umieszczania postów