Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Heteroscodra maculata

rastafaq
    Guest

Re: Heteroscodra maculata

Nie ma co tak patrzec na ten jad i robic oczy jak ping pongi...ludzie przestancie wy czytac te zasrane opisy tylko kupujcie co wam sie podoba.I tak sie bedziesz nia tak zajmowal żeby cie nie uwalila wiec nie wiem w czym problem.Równie dobrze moze ci spaść na glowe wiertarka jak sie bedziesz przechadzał w słoneczny dzionek po osiedlu.Ja ja kupilem jako czwartego pajaka,a Ceratogyrusa jako trzeciego i nie patrzylem na to jak silny ma jad, poprostu bylem ostrozny jak z kazdym i problemów nigdy nie mialem.

smithimen
    Guest

To brac czy nie??

cage
    Guest

sam musisz zdecydować czy sobie poradzisz, ale tak jak mówi rastafaq, i tka będziesz musiał na niego uwarzac jak na kazdego innego.
    a co do siły jadu to tak jak morda mówi, H.M. niema silnego jadu, poprostu jest agresywna.
    ja nigdy nie patrze na jad cz yzachowanie, poprostu jak mi sie podoba to biore ;D

smithimen
    Guest

to biore:d dzieki wszystkim, jak bede go mial dam znac na forum i dam znac jak mi idzie:d nastepny problem to rodzice ale sami mowią ze jestem odpowiedzialny to sądze ze raczej sobie poradze a jak nie bede mogl sobie poradzic to go sprzedam Podniesliscie mnie na duchu, co ja poradze po prostu zauroczylem sie w tym ptaszniku Pozdro!!!

SD AS
    Guest

Chrzanu maculata ma silny jad wkońcu to afrykański ptasznik.Po ukąszeniu maculaty chyba nie ma problemów z mięśniami jak to jest w przypadku ukąszenia poe.

młody
    Guest

cage jak bym mial brac to co mi sie podoba to by mi miejsca w domu nie starczylo;P a co do H.M. smithimen jak az tak bardzo chcesz ja kupic to kup ja nie widze problemu ale tak jak mowia inni ostroznie przy manipulacji w terrarium(pojemniczku).

Gufi
    Guest

Bierz jak masz okazje a jak Ci sie tak bardzo podoba to się nawet nie zastanawiaj bo potem możesz żałowac

Hysterocrates
    Guest

ja mam 2 szt. i sądze że z takim doświadczeniem lepiej jeszcze poczekać .

smithimen
    Guest

Hysterocrates, ale ty masz je mlode tak? Młode L1/L2/L3 to są zawsze bardziej nadpobudliwe niż starsze, tak wyczytałem. I mowię zawsze jestem ostrożny i sądze ze sobie poradze, czekam na dalsze wasze sugestie, dla mnie mogla by byc jeszcze stomotopelma, ale nie widze sensu jej kupowac, gdyż jest brzydsza(dla mnie) niz maculata, ma podobnie silny jad i wogole podobna jest w zachowaniu. sprawilbym sobie L5 maculate, cos wam siedzi na języku, chcecie przemówic mi do rozumu to nadal piszcie, bo narazie nadal sie zastanawiam, rastafaq sam mowil ze nie zwraca uwagi na jadowitosc pająka, podoba mu sie to bierze i tak jest tak samo ostrozny jak u kazdego pajaka, ja nigdy zadnych nie biore na rece, wole obserwowac, patrzyc jak rosna, poluja rozwijaja sie...

cage
    Guest

hmmm, to ja już nie wiem, tylko tutaj mówicie ze ma mocny jad, owszem afrykańskie gatunki mają mocny. ale niespotkałem się nigdzie na zagranicznych stronach zeby pisano o mocnym stopniu jadu u maculaty, a moze coś mi się mysli juzsam nie wiem, jeżeli kogośwprowadziłem w błąd to przepraszam.
    wkońcu człowiek uczy się na własnych błędach (o ile to są błędy ;P)

Uprawnienia umieszczania postów