-
-
Re: ZAPOMNIELIŚCIE
Przepraszam ale jak to np gerzchotnik straszliwy bez gruczłow nie poradzi sobie na wolności???Jeśli jad zaniknie to wąz wyspecjalizuje inną metodę polować. Jak np zbożowki polują? Nie mają gruczołow a jednak potrafią zabić ofiarę!Więc nie pisz,że nie poradziłby sobie w naturze!
-
Fakt-ewolucja ma na celu przystosowanie osobnika do panujących warunkow. A masz coś przeciwko mutacjom genetycznym? Jeśli dzięki takim mutacjom otrzyma się gatunek bardziej odpowiadający terrarystom to czemu nie? W końcu może zostawią zwierzęta żyjące w naturze w spokoju : )
-
Bonzo: Tak sie sklada ze jad pomaga w trawieniu i bez niego moze byc kiepsko. Wiele wezy z usunietymi gruczolami ma pozniej powazne klopoty ze strawieniem pokarmu. Zbozowki natomiast to zupelnie inny gatunek i nie mozna mowic ze jak one sobie radza bez jadu to i grzechotnik sobie poradzi..
Nora: Burak to nie zwierze, nie pogryzie cie (no chyba, ze zostales kiedys pogryziony przez buraki i dlatego traktujesz je tak samo jak wilki, dziki i grzechotniki). A jesli chodzi o forum to pojawiles sie na nim pozniej ode mnie i jakos nie pamietam takiego okresu jak "starszy ma racje".. no chyba, ze mial on miejsce w czasie mojej niebytnosci ale wtedy nie mozesz mowic jakby kiedys tak caly czas bylo. Ale to temat na inna dyskusje.
-
Nie prawda! Sam mam wyciętego węza i jakos mu to nie przeszkadza w trawieniu! Pozatym pisałem,że wąz wyspecjalizuje wtedy inne metody zabijania itd. CZYTAJ!!!!
-
To ze twoj nie ma problemow nie znaczy, ze wszystkie sobie swietnie radza. Poza tym znowu wlasnie Tobie musze poradzic to co radzisz mi: jak waz sie wyspecjalizowal w jadzie to tego nie cofnie. Poza tym nie mowilem o zabijaniu, ale o trawieniu, a swoja opinie opieram na tym co mowili zaawansowani terratrysci na forum bo kiedys juz byl topic o usuwaniu gruczolow jadowych.
-
Uprawnienia umieszczania postów